pomoć za sezonu / Ide turistička sezona, na jug stiže dodatnih 15 timova Hitne pomoći, a dodijeljeno im je i 1,5 mil. kuna

Već sad timovi Hitne pomoći rade na 80 posto intervencija i broja pacijenata iz rekordne 2019., otkriva nam čelnik Hitne u Dubrovniku. Nadaju se pojačanju

18.6.2022.
8:00
VOYO logo

"Brojevi kažu da smo sada otprilike na razini županije na 80 posto intervencija i broja pacijenata iz 2019. godine", govori nam to Juraj Knezović, voditelj ispostave Hitne medicinske pomoći Dubrovnik. Medicinski timovi većinu dana provode na terenu, u ambulantu im od 1. srpnja stiže pojačanje.

Tada se i u povijesnoj jezgri otvaraju vrata turističke ambulante. Ukupno 15 dodatnih medicinskih timova pokrivat će županiju. Potraga za liječnicima sve je veća. Branko Bozdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik, kaže: "Imamo najavu jednog novog liječnika da će nam doći, a imamo i specijalizante naše koji su nam u Zagrebu na pojedinim specijalizacijama koji su slobodni sedmi i osmi mjesec."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda će na sezonski medicinski rad u Dubrovnik. Ministarstvo turizma i sporta za dodatne liječnike i medicinske tehničare u sedam županija podijelilo je 1,5 milijuna kuna.
Gotovo trećina sredstava odlazi u Istarsku županiju, a najmanje u Ličko-senjsku, samo 50.338 kuna.

Image
Image

Isti iznos prošle je sezone pokrio rad 68 dodatnih medicinskih timova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hitnim intervencijama uskače i sanitetski prijevoz. Dubrovački timovi godišnje prevale i do milijun kilometara.

Snježana Jarak, voditeljica sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Dubrovnik, kaže: "Ima dosta stranaca. Evo sinoć smo imali aneurizmu koja je išla za Zagreb. Od 1. lipnja do danas mi smo imali 38 Zagreba, desetak Splita, Kalos u prosjeku svako drugi dan dva do tri pacijenta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brza i kvalitetna medicinska skrb ponuda je kakvu priželjkuju posjetitelji. Gerte iz Njemačke kaže nam: "Nadamo se pravovremenoj reakciji, ali srećom još uvijek nismo nikog trebali zvati." Margarita iz Portugala također govori: "Mislim da ćete imati svu potrebnu uslugu ako mi se nešto dogodi."

Ali brige ne bi smjelo biti. Medicinske službe pripremaju se za visoku sezonu u kojoj, nadaju se, za njih neće biti puno posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo