postavili uvjet / IDS i GLAS traže suglasnost oporbe za ratifikaciju Istanbulske konvencije i rušenje HDZ-ove većine

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

'Ako žele biti oporba, onda neka se ponašaju kao oporba. Danas imaju priliku pokazati žele li stvarno rušiti HDZ', poručio je u priopćenju predsjednik IDS-a Boris Miletić

28.2.2018.
11:04
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

IDS i GLAS u srijedu ujutro su potvrdili kako će se odazvati sastanku Mosta i dati svoju suglasnost za pokretanje opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, no prije toga ove dvije stranke tražit će od svih oporbenih stranaka i Mosta da potpišu suglasnost za ratifikaciju Istanbulske konvencije. 

"Istanbulska konvencija nas legitimira kao državu i društvo. Oporbene stranke uz manjine, HNS i Most imaju dovoljno glasova za ratifikaciju Istanbulske konvencije. To je pitanje na kojem možemo pokazati da imamo snagu poraziti HDZ u Saboru", priopćili su iz IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Mosta, dodaju, oni su stvorili ovu Vladu, kao i onu prošlu, a sada imaju priliku pokazati na čijoj su strani.

"Ako žele biti oporba, onda neka se ponašaju kao oporba. Danas imaju priliku pokazati žele li stvarno rušiti HDZ", poručio je u priopćenju predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dobio potporu i predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš, koja je istaknula kako je "Istanbulska konvencija najveći test za Hrvatsku kao otvorenu i progresivnu državu".

Inače, Klub saborskih zastupnika Mosta za danas je dogovorio sastanak klubova oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika, na temu pokretanja opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, koju smatraju odgovornom za "kompromitirajuća događanja" vezana za postupak izvanredne uprave Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo