poznati su datumi / Iduća nastavna godina: Zimski odmor na 2 dijela, a učenici će dobiti i kratki jesenski odmor

Image
Foto: Shutterstock

Ako škola ne ostvari propisani nastavni plan i program, nastavna godina može se produljiti

28.4.2021.
15:11
Shutterstock
VOYO logo

U nastavnoj 2021./2022. godini učenici osnovnih i srednjih škola osim proljetnog i ljetnog odmora, imat će zimski odmor podijeljen u dva dijela i kratki jesenski odmor, stoji u nacrtu.

Prema predloženom modelu, uz pretpostavku da neće biti potrebe za modelima nastave osmišljenim zbog korone, nastavna godina započela bi 6. rujna 2021. godine, završila 21. lipnja 2022. godine, odnosno 25. svibnja 2022. godine za maturante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo polugodište tako bi trajalo od 6. rujna 2021. godine do 23. prosinca 2021. godine, a drugo polugodište od 10. siječnja do 21. lipnja 2022. godine. Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2021. godine i traje do 3. studenoga 2021. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2021. godine.

Prvi dio zimskoga odmora, prema nacrtu, počinje nacrt, a nastava zatim kreće 10. siječnja 2022. godine. Drugi dio zimskoga odmora počinje 21. veljače, a učenici i osnovnih i srednjih škola na nastavu se vraćaju 28. veljače 2022. godine. Proljetni odmor predviđen je 14. travnja 2022. godine i potrajao bi do 25. travnja  kada bi se učenici vratili na nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uvjeti za pad razreda /

Bivša ministrica Divjak ljutito: 'Nije se radilo o lijenim učenicima, nego i onima bez uvjeta za učenje'

Image
uvjeti za pad razreda /

Bivša ministrica Divjak ljutito: 'Nije se radilo o lijenim učenicima, nego i onima bez uvjeta za učenje'

Ljetni odmor počinje 23. lipnja 2022. godine, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski ili razlikovni ispit, koji imaju dopunski nastavni rad, završni rad ili ispite državne mature, za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi, kao i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole.

Ako škola ne ostvari propisani nastavni plan i program, nastavna godina može se produljiti odlukom upravnog tijela županije nadležnog za poslove obrazovanja, uz prethodnu suglasnost ministarstva i nakon 21. lipnja, odnosno nakon 25. svibnja 2022. godine, za završne razrede srednje škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimno, u posebnim okolnostima koje nije bilo moguće i/ili planirati godišnjim planom, dakle oduži li se koronakriza škola može odstupiti od utvrđenih rokova, o čemu odlučuje ministar na zahtjev škole i nadležnoga upravnog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo