Fiksna cijena za sve / Poskupljuje odvoza smeća u Zagrebu: Bez obzira na broj članova, svi ćemo plaćati istu cijenu!

Jednaka fiksna cijena za sve u zagrebačkom holdingu nije sporna. Oporba kaže da je poskupljenje neopravdano

9.11.2019.
21:20
VOYO logo

Zagrepčane od veljače iduće godine očekuje poskupljenje odvoza otpada. Zagrebački holding odredio je fiksnu cijenu od 68 kuna za sve - bez obzira na broj članova kućanstva i količinu proizvedenog otpada. Varijabilni dio cijene tek trebaju odrediti. 

Oporba novi prijedlog naziva još jednim haračem, a građani traže pravednije obračune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretrpane kante, neredovit odvoz smeća i loša kontrola, a uz sve to Zagrepčanima bi od iduće godine računi za odvoz  mogli biti još veći. 

"Ja živim sama i ne mogu imati smeća isto toliko koliko i kućanstva sa 5 ili 6 članova. To je fuj", rekla je Mira iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki dan sam vidio da poluprazan kontejneri prazne. Pa ne znam kako to ide, što oni tu naplaćuju", kazao je Tomislav iz Zagreba. 

Od veljače svima će se, bez obzira na broj članova kućanstva i količinu proizvedenog otpada, naplaćivati isti fiksni dio od 68 kuna, a konačni račun bit će uvećan za varijabilni iznos. On će ovisiti o veličini spremnika, ali, broju pražnjenja i cijeni otpada po litri koju tek trebaju odrediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz grada kažu da drastičnih povećanja neće biti

Do sada se cijena odvoza miješanog otpada obračunavala ovako:

Volumen spremnika pomnožen s brojem mjesečnih odvoza i naknadom po litri. Pa su oni u stanu od oko 50 kvadrata plaćali oko 43 kune bez PDV-a.  Iz grada kažu da drastičnih povećanja neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači on je imao otprilike cijenu od 45 kuna, a sad ima 68 kuna, a ostali varijabilni dio će ovisiti o njegovom ponašanju. Ne možemo imati istu cijenu kao prje kad smo sve bacali u isti koš", rekla je  pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić.

Jednaka fiksna cijena za sve u holdingu nije im sporna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba kaže da je poskupljenje neopravdano

"Mi smo sa kućnog praga odvozili samo miješani komunalni otpad i njega smo tu zbrinjavali, danas sve frakcije otpada koje sakupljamo moramo propisno odložiti i taj proces košta", rekla je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Oporba novi prijedlog cijena smtra neopravdanim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlozi su višestruki, s jedne strane uredba koju je donio HDZ-ov ministar devastacije okoliša, nesposobnost gradske uprave za gospodarenje otpadom i treće Bandićevi žetončići koji se zbrinjavaju u komunalnim poduzećima, a sve plate građani", kazao je zastupnik Skupštine grada Zagreba Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!).

"Ne možete izjednačiti da smo svi isti. Treba naći model koji će omoguciti da plaćamo onoliko koliko stvarno i napravimo", kazao je zastupnik Skupštine grada Zagreba Tomislav Stojak (HNS). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ovaj prijedlog prođe javno savjetovanje i bude izglasan u gradskoj skupštini nove cijene na snagu stupaju od 1. veljače.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo