'oporba digla buru' / Ilčić želi biti ministar: 'To nije populizam, jedan od prvih poteza bit će 1.000 eura za novorođenče'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Saborski zastupnik i predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić nije htio komentirati hoće li Mijo Crnoja napustiti poziciju ministra branitelja jer je utajivao porez i lagao na imovinskoj kartici, ali je zato naglasio kako vjeruje da je oporba imala prste u raspirivanju ove afere

27.1.2016.
7:29
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HRAST-a i saborski zastupnik Ladislav Ilčić gostujući u emisiji Veto Jabuke TV odbio je komentirati aferu ministra branitelja Mije Crnoje.

Image
POKUCALI SMO NA VRATA BARAKE 85 G /

Ne vjerujući medijskim napisima reporter Direkta otišao je ministra potražiti ondje gdje je rekao da živi!

Image
POKUCALI SMO NA VRATA BARAKE 85 G /

Ne vjerujući medijskim napisima reporter Direkta otišao je ministra potražiti ondje gdje je rekao da živi!

"Ne bih vam znao odgovoriti. Ne znam što je posrijedi i što je točno. Teško mi je osuđivati, treba se ispitati o čemu se radi. Sjest ćemo za stol i provjeriti. Ako je radio nešto da izbjegne plaćanje poreza, to je kazneno djelo, ne može se time podičiti", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako ovakva afera šteti ugledu nove Vlade i unosi nepovjerenje građana. Međutim, Ilčić naglašava kako smatra da je oporba upletena u dizanje prašine oko razotkrivanja novoimenovanog ministra koji je dvije godine utajivao porez i lagao u papirima. 

Iako je Tomislav Karamarko ponovio kako je Domoljubna koalicija 'pokredena' u izbornoj noći, Ilčić je kazao kako ne zna ništa o krađi glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nemam indicije da nam je išta pokradeno. Ne znam za te indicije, ako ih oni imaju, svakoga bi to žuljalo. Cijenim što nisu u HDZ-u odmah nakon izbora stvarali pritisak s tim tijekom pregovora. Rokovi za žalbu su prošli tako da od toga neće biti ništa, ali neka se razjasne sumnje", izjavio je.

Ilčić je priznao kako je vrlo zadovoljan sastavom Vlade, ali ne i njezinim ustrojstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam izborom ljudi. Imali smo predstavljanje kandidata dan ranije i bilo je šire i opuštenije. Dopali su mi se. Ali ustrojstvom Vlade nisam zadovoljan i time što nismo smanjili broj ministarstava i osnovali novo. To je bila odluka Mosta koji se očito želo malo uhodati prije tih poteza", kazao je.

Ilčić se nada da će se krajem lipnja osnovati novo ministarstvo i to - Ministarstvo useljeništva, obitelji i demografske obnove. Također se vidi na čelu takvog ministarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će do toga doći. To ministarstvo je važno i mislim da je svima jasno da bez tog demografskog razvoja nema gospodarskog rasta. Ja vjerojatno jesam jedan od kandidata, imam ambiciju primiti se tog posla i mislim da bih bio dobar ministar tog resora sa svojim timom", naglasio je.

Potvrdio je kako bi jedan od prvih njegovih poteza bilo donošenja zakona za novčanu pomoć za svako novorođenče od 1.000 eura kao što su obećavali u kampanji, ali nije znao odgovoriti točno kada će to biti. Priznao je kako za to obećanje ne zna koja je bila ekonomska računica kada se formirao iznos, ali i naglasio kako Karamarko nikad nije izričito najavio da će to biti baš 1.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije bio populizam", već je to bilo nešto što ljudi mogu jasno prepoznati u kampanji kao težnju demografske obnove, rekao je Ilčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo