ŽRTVA NEKOLIKO PREVARA / Ilija Karamatić o dugu prema državi: 'To je neka muljaža i to će se ispitati'

Image
Foto: Savez oboljelih od multiple skleroze Hrvatska

Ukupno dugovanje čini dug doprinosa za obavezna osiguranja od 55.301,67 kuna te porez i prirez na dohodak u iznosu od 1.928,80 kuna

20.1.2017.
8:54
Savez oboljelih od multiple skleroze Hrvatska
VOYO logo

Podaci Porezne uprave pokazuju da Ilija Karamatić, čija je priča iz tramvaja mobilizirala građane da pomognu njegovoj obitelji, ima dug od 57.230,47 kuna.  Ukupno dugovanje čini dug doprinosa za obavezna osiguranja od 55.301,67 kuna te porez i prirez na dohodak u iznosu od 1.928,80 kuna. Ilija je za RTL rekao kako ne poriče dug, no ističe kako je bio žrtva prevara.

Prije nekoliko godina radio je kao konobar u kafiću u Sesvetama, ali je iznenada postao vlasnik kafića. “Gazda Tomo Rajić mi je došao s papirom na kojemu je trebala biti moja povišica. Papir sam potpisao bez čitanja i saznao sam kasnije da je kafić prebačen na mene”, rekao je Ilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je kafić propao ostao mu je dug oko 20 tisuća eura, a u samu svotu je uračunat njegov dug prema banci. "Dok sam još mogao raditi, bio sam konobar u kafiću. Jedan stalni gost mi je rekao da treba jamca za kredit, a ja sam pristao jer sam mislio da mu mogu vjerovati”, rekao je Ilija.

On je tada podigao kredit od 10 tisuća, a u sljedećih devet godina vratio je samo 800 . "Da nisam digao 10 tisuća eura imao bih svoj stan i ne bih bio postanar. To je neka muljaža i to će se ispitati. Angažirao sam neke besplatne odvjetnike koji mi to vode koji će to napraviti za mene", rekao je Ilija za RTL. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nakon što je objavljena priča o njegovoj nesretnoj situaciji građani su se mobilizirali kako bi pomogli njegovoj obitelji, a iako je podstanar, jučer su stigle dobre vijesti za njega.

"Gospodin Milan Bandić bio je kod mene jučer i dogovorio sam da se 1.2. selim u stan koji sam dobio od grada", otkrio je Ilija. Počele su kružiti i glasine o Ilijinu životu pa se tako spominjala njegova ljubav prema kocki, ali i krađa alkohola, no Ilija sve negira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ljudi su ljubomorni na moju obitelj jer smo dobili pomoć pa nam sada žele zlo i šire se laži”, rekao je Ilija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo