novi slučajevi salmonele / Ima li kraja? Još zaraženog mesa na policama hrvatskih trgovačkih centara!

Image
Foto: Thinkstock

Pojačani nadzor veterinarske inspekcije rezultirao je novim slučajevima salmonele. Ona je pronađena na smrznutoj piletini iz Poljske i puretini iz Italije

24.11.2016.
9:10
Thinkstock
VOYO logo

Iz Ministarstva poljoprivrede izvijestili su u srijedu potrošače kako su uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije utvrdili salmonelu u proizvodu »Smrznuti pileći file prsa A klasa« iz Poljske, proizvedenog za Metro Cash & Carry Zagreb, i u proizvodu »Pureća prsa – svježa«, iz Italije u trgovačkom lancu »Kaufland Hrvatska« te se ti proizvodi povlače s tržišta.

Uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije u proizvodu »Smrznuti pileći file prsa A klasa«, 500 grama, s rokom trajanja do 14. srpnja 2017., proizvođača Zakłady Mięsne »UNIMIĘS« iz Poljske i proizvedenog za Metro Cash & Carry, Zagreb utvrđena je bakterija Salmonella serovar enteritidis. Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo obavještava potrošače da je uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije i u trgovačkom lancu Kaufland Hrvatska k.d. u proizvodu »Pureća prsa – svježa«, 750 grama, s rokom valjanosti 24. studenoga 2016. proizvođača AIA, S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, utvrđena bakterija Salmonella serovar Kentucky.

U tijeku je nadzor veterinarske inspekcije i ukoliko se utvrdi da su proizvodi distribuirani i putem drugih trgovačkih lanaca o tome će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo