OTVORENJE UOČI SEZONE / Ima status gay friendly grada, a sada će imati i prvi gay bar. Dubrovčani za Direkt: 'To šalje ljepšu sliku'

Dubrovnik ove sezone dobiva prvi gay bar. Dubrovčani su oduševljeni, gay turisti su dobro došli jer su na glasu kao dobri potrošači

9.2.2022.
9:40
VOYO logo

Dubrovnik već ima status gay friendly grada, Lokrum je omiljeno gay kupalište, a već su ugostili i kruzere s homoseksualnim putnicima pa je i gay klub logičan dio turističke ponude. 

U slijepu ulicu svadljivog dubrovačkog diplomata Marojice Kaboge, unutar dubrovačkih bedema uskoro stiže velika novost, gay bar.

Sve je još uvijek tajnovito. Vlasnički dvojac ne otkriva previše. Zna se da će bara biti i da će biti iza vrata koje je snimila ekipa RTL-a, a otvorenje je uoči sezone kada se očekuje veći broj turista kojima je prvenstveno namijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KUNA, GLAGOLJICA, ŠAHOVNICA... /

U Direktu prikazan pregled nagrađenih eurokovanica koje su imale sreću da oko njih nije izbio skandal. 'Živa šteta što nije'

Image
KUNA, GLAGOLJICA, ŠAHOVNICA... /

U Direktu prikazan pregled nagrađenih eurokovanica koje su imale sreću da oko njih nije izbio skandal. 'Živa šteta što nije'


Njihovo poznato mjesto već sada je plaža na Lokrumu, a otvaranje ovog bara velika je vijest i za domaću gay populaciju.


"Iako, čini mi se da nije to pravljeno, ne otvara se samo zbog nas više zbog ovih nekih drugih turističkih i financijskih razloga, ali nema veze, neka gay bara", govori Igor Mlinarić iz Dubrovnika.

Dubrovnik je već dugo godina na glasu kao gay friendly grad. Takvi gosti sve su češći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ivan Vuković, turistički vodič poručuje: "Ono što se vidjelo po Stradunu prošle i pretprošle godine, mislim da je to neki uzlazni trend i naravno to je klijentela koja ima puno novca i nju ova kovid situacija uopće nije dirala. Tako da mislim da će ih svake godine biti sve više i više u Dubrovniku."

A hotel na samom ulazu u povijesnu jezgru, gay je populaciju oduševio. Proglasili su ga najboljom vikend destinacijom.

"Zato što smo jednostavno all inclusive hotel za sve goste i za sve zaposlenike smo jednaki ne radimo razliku", poručuje voditeljica marketinga u hotelu, Mia Miloslavić.

Više od deset godina u Dubrovnik uplovljavaju kruzeri s isključivo homoseksualnim putnicima. A posljednjih godina sve se češće bukiraju i mini kruzeri kojima obilaze Jadran.

"U početku smo dobivali dosta manje upita, međutim posebno u ovim godinama pandemije i sad ima jedan stvarno uzlazni trend", tvrdi Maro Kapović, vlasnik agencije za organizaciju kružnih putovanja.


Kada je ušao u taj posao, prije osam godina, tvrdi Kapović, bilo je krivih pogleda na goste, ali sada su više nego dobrodošli.

Na pitanje jesu li oni zahtjevni gosti, Kapović odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često budu takva pitanja, ali sasvim normalni gosti. Drže se naravno posebnih pravila koja moraju vrijediti na mini kruzerima. Dapače, mogu reći da su dobri potrošači u izvanpansionskoj potrošnji."

Otvaranje gay bara u sezoni, zvuči kao dosta dobar turistički potez pa mu Dubrovčani s kojima smo razgovarali daju zeleno svjetlo.

"Pa ne znam je li dobar turistički potez, ali za gayeve je super potez pa možda usput bude i turistički", kaže Pere Dragojević.


"Mislim da je to jedna od stvari glavnih turističkih koje nismo imali, a koje su nam nedostajale, a i bit će zanimljivo i za definitivno lokalno stanovništvo. Mislim da će se mnogi osloboditi", misli Frano Banić.

"Ja sam jako liberalnih stavova u životu tako da sam ja za i meni je jako drago da ćemo imati takav bar. Ja nisam gay, ali svakako bi voljela, kad se otvori poći i posjetiti ga", poručuje Mirela Zijadić.

Bar će svakako posjetiti i Igor i to prvi put takav bar u svom gradu.

"Sigurno da šalje jednu ljepšu sliku grada koji je primjer intolerancije i uvažavanja kako i seksualnih orijentacija različitih tako i svih drugih razlika među ljudima", kaže Mlinarić.

Svaka promocija je dobrodošla, baš kao i svaki turist u gradu koji od turizma i živi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo