izronila iz nekih starih vremena / Imali smo čast prvi se provozati žitnom lađom - novom turističkom atrakcijom na sisačkom i karlovačkom području

Imali smo čast prvi se provozati Žitnom lađom - novom turističkom atrakcijom na sisačkom i karlovačkom području. Plovilo dugačko 25 metara, kao da je izronilo iz nekih starih vremena, na Kupi čeka svoje prve turiste

31.3.2016.
18:58
VOYO logo

Ovo je Zora, žitna lađa koja je u 18. i 19. stoljeću prevozila žito, a sada će u 21. stoljeću Kupom prevoziti turiste.

Ideja se rodila prije sedam godina u glavama pet mladih žena iz udruge "Zvono uz Kupu", a u svemu ih je financijski podržala i Općina Pokupsko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao mladi razmatrali smo što bi bilo potrebno našem području da se oživi. Eto, ljubav prema Kupi i život na samoj Kupi doveo je do te ideje", izjavila je članica društva "Zvono uz Kupu" Ana Prepolec Padežanin.

I sve to kako bi oživio ruralni turizam u regiji. Ove godine lađa će ploviti Kupom na području Siska, a dogodine se seli na karlovačko područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Projekt izgradnje lađe je koštao dva i pol milijuna kuna, financirao se najviše iz sredstava EU iz program prekogranične suradnje Republike Hrvatske i BIH. Sufinancirali su je Sisačko-Moslovačka županija, Zagrebačka županija, grad Karlovac i Karlovačka županija", dodaje Jasmina Cvetković Braim, predsjednica društva Zvono uz Kupu.

Ova žitna lađa dugačka je 25 metara, dakle dužina jednog košarkaškog igrališta. Ima 50 sjedećih mjesta koja bi već za mjesec dan trebala biti ispunjena prvim turistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lađa će se moći unajmiti i za vjenčanja ili grupna druženja. Cijena za tri sata vožnje uz ručak i turističkog pratitelja je oko 40 eura po glavi. Interes turista raste.

"Mislim da im je želja više voziti se uzvodno Kupom, od Siska pa do Pokupskog pa i dalje Zamršja i do Karlovca, jer na tom dijelu lađe više ne plove. Ovakav jedan objekt će sigurno pridonijeti promidžbom, raznoraznim događajima na uanprijeđenju naše općine, ali i cijele regije", izjavio je načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lađa koja kao da je izronila iz nekih starih vremena izrađena je od 40 kubika hrastovine i velika je nada za buđenje kraja koji godinama spava. Svečano porinuće je za mjesec dana.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike