život na visokoj nozi / Imamo rekordera: Hrvatske šume će za uskrsnice izdvojiti oko devet milijuna kuna!

Nakon što je RTL otkrio da će 3000 prezaduženih radnika HAC-a, HAC ONC-a i ARZ-a dobiti od 400 do 900 kuna uskrsnica - ministar Butković zatražio je - i dobio objašnjenje. No, ne može ništa jer je pravo na uskrsnice regulirano kolektivnim ugovorom

11.3.2016.
18:51
VOYO logo

Ministar je brzo shvatio, u tvrtkama u njegovu resoru - koje grcaju u golemim dugovima - za uskrsnice se dijele milijuni! A on može samo gledati.

"Dobio sam informaciju da je to po kolektivnom ugovoru, tako da su mi sužene mogućnosti djelovanja", nemoćan je Oleg Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironično, baš jučer Vlada je dala suglasnost za novo zaduživanja HAC-a za još 250 milijuna za vraćanje dugova. Ni građanima nije jasno - javna tvrtka duguje milijarde, a dijeli uskrsnice od 400 pa do 900 kuna.

Da neke stvari nemaju smisla - slaže se i ministar i obećava - o pravima ćemo razgovarati s upravom i sindikatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem HAC-a i ARZ-a u smislu dugovanja i onih obveza koje imaju traže razumijevanje i traže dijalog", jasan je Butković.

Može, ali s ovom upravom nema šanse - jasni su u sindikatu. Poručuju da radnici s dugovima nemaju nikakve veze, a evo što odgovaraju onima koji za Uskrs neće dobiti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napokon radnicima mora postati jasno, ako se ne organiziraju, ukoliko ne budu dovoljno snažni, ukoliko doslovno ne otmu od svojih poslodavaca ono što im pripada - neće dobiti", poručuje Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata.

Za svoje su radnike dobro isprepregovarali i njihovi predstavnici u FINI, APIS-u, HEP-u, Lutriji, Pošti gdje će dobiti od 400 do 500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŽ Infra dat će 200, a HŽ Putnički, ovisan o golemim državnim subvencijama - o tome još pregovara sa sindikatima. Ipak, rekorder su Hrvatske šume. Više od 7000 radnika dobit će 1250 kuna! Ministar poljoprivrede o tome nema nikakvo mišljenje.

"Ministar je postao predsjednik skupštine Hrvatskih šuma i na tom tek segmetnu počinje raditi! Moram najprije napraviti analizu i onda ću dati odgovor na to", kaže Davor Romić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske šume za uskrsnice bi trebale dati oko 9 milijuna kuna.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo