nisu predviđene sankcije / Imenovao ljude u AKD bez prijedloga Vlade: Orepić prekršio zakon, ali 'izvući' će se bez kazne

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

S obzirom da za tu povredu zakonom nije predviđena sankcija, Povjerenstvo nije ni predložilo kaznu za Orepića

8.7.2019.
14:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo je u ponedjeljak da je bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer je u srpnju 2016. bez prijedloga vlade na skupštini imenovao članicu uprave i članove nadzornog odbora Agencije za komercijalnu djelatnost.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da za tu povredu zakonom nije predviđena sankcija, Povjerenstvo nije ni predložilo kaznu za Orepića. Bivši ministar unutarnjih poslova rekao je na sjednici da nije bio ni u jednom trenutku u sukobu ni s jednom normom i da je trebao žurno reagirati jer bi proračun imao milijunske troškove.

Članovi Povjerenstva su mu objasnili da razumiju njegovu žurbu, ali da nema pravo postavljati članove upravnih i nadzornih tijela trgovačkih društava u kojima Hrvatska ima dionice bez prijedloga vlade. Također su mu rekli da time nije povrijeđeno načelo djelovanja niti je bio u sukobu interesa.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je s 2000 kuna kaznilo pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević jer je jedno vrijeme istovremeno obnašala dužnost pravobraniteljice i funkciju članice školskog odbora Privatne klasične gimnazije Zagreb.

U očitovanju je priznala povredu, navevši da je nakon imenovanja na dužnost pravobraniteljice nastavila obnašati funkciju članice školskog odbora kao roditelj smatrajući da za to ne postoji zapreka jer nije primala nikakvu novčanu naknadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tri tisuće kuna kažnjen je i član Upravnog vijeća Hine Bruno Dobronić jer je istodobno bio član Upravnog vijeća Hine i obavljao funkciju direktora tvrtke Krula te nije prenio upravljačka prava u toj tvrtki na povjerenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo