Rok 30 dana / Imovinske kartice: Petir uštedjela 5,2 milijuna kuna, Škoro još nije predao

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Istekao je rok do kojeg su saborski zastupnici morali predati imovinske kartice

24.8.2020.
7:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Marijana Petir, nezavisna saborska zastupnica i bivša europarlamentarka, primat će iduće četiri godine u Hrvatskom saboru plaću od 17.510 kuna neto. Vozi Opel Astru iz 2016., nema nekretnine, ali zato ima ušteđevinu veću od 5,2 milijuna kuna.

U imovinsku karticu koju je popunila 20. kolovoza upisano je pod njezinim imenom 811.975 kuna i 590.000 eura štednje od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada. Potražuje 376.500 kuna koje je nekome pozajmila. Članica je, kako je navela, DVD-a Mustafina Klada i HPD-a Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je, naime, istekao rok do kojeg su saborski zastupnici morali predati imovinske kartice, a danas rok za to istječe i ministrima. Imali su 30 dana od dana stupanja na dužnost za ispunjavanje imovinskih kartica. 

Na web stranici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa mnogih novih zastupnika još nema, no to, kako kaže predsjednica Nataša Novaković, ne znači da je nisu predali u roku. Možda još samo nije unesena i dostupna online.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jedna nam je djelatnica u samoizolaciji pa na unosu trenutačno radi samo jedna osoba'', objašnjava za Večernji list.

Tako u nedjelju nije bilo objavljenih imovinskih kartica Miroslava Škore, Tomislava Tomaševića... Ivan Penava (HDZ) ima imovinsku karticu ispunjenu kao gradonačelnik Vukovara prije godinu dana, s plaćom od 16.930 kuna. Vlasnik je kuće s okućnicom u Vukovaru vrijedne 450.000 kuna do koje je došao darovnim ugovorom, isto kao i kuće na Visu vrijedne 700.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Milošević (SDSS), potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava, 2017. upisao je tada kao zastupnik u karticu subvenciju Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama od 1970 kuna mjesečno. Kao zastupnik prijavio je 78.000 eura kredita u Zagrebačkoj banci podignutog 2017. na 240 mjeseci i 3,05% kamate. Mjesečna rata mu je 523 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo