SVE POPULARNIJE / Industrija ljepote cvjeta: Zašto se svaka sedma žena u Hrvatskoj odlučuje korigirati grudi?

Žene dolaze na zahvate u pauzama za ručak ili nakon posla

19.2.2020.
17:25
VOYO logo

Industrija ljepote, estetska kirurgija, najbrže je rastuća grana medicine u posljednjih osam godina.

Broj nekirurških zahvata u posljednjih pet godina povećao se za nevjerojatnih 280 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Hrvatice prate te svjetske trendove: većina njih ima između 20 i 50 godina, a riječ je o ženama iz posve različitih društvenih skupina, statusa i obrazovanja. Zašto je primjerice svaka sedma Hrvatica korigirala grudi?

Žene, i muškarci, studenti, domaćice, profesorice, znanstvenice. Posao cvjeta. Estetski kirurg Miletić poboljša i primjerice, 30 usana tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi dolaze. Obični ljudi, poslovni ljudi, celebritiji, glumci, balerine i tak dalje", izjavio je Matija Miletić, estetski kirurg.

Svi to možda rade, ali rijetki o tome pričaju. Svaka sedma Hrvatica operirala je grudi i za to platila između 20 ili 30 tisuća kuna. Nekirurški zahvati poput botoksa, filera i bogatijih usnica čine 70 posto svih zahvata, a oni stoje između 2 i 4 tisuće kuna i većina se slaže: tko voli, neka izvoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba pretjerivati s ničim, ali ako nekome nešto stvara bas velike nesigurnosti u životu, neka slobodno promijeni", rekla je Monika iz Zagreba.

"Ja vam govorim iz iskustva, muškarci vole sve što je prirodno, a umjetno nikako. A fala bogu imam godina i pameti da odmah to vidim", rekao je u smijehu Ljudevit iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod mene konkretno mogu reci više operiram, nego bockam. Broj jedan su operativni zahvati na licu, operacija gornjih i donjih kapaka, operacija usiju, usana, facelift, to su najčešće operacije", objasnio je Miletić.

Ideja savršenog izgleda, naravno, ipak je nerealna i nedostižna, iako često, pogotovo u svijetu poznatih i slavnih, sve se ponekad čini besprijekorno. Vrtoglavim porastom zahvata u estetskoj medicini rijetki su iznenađeni, ali ne hrle sve Hrvatice pod nož. Prirodno je i dalje na cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih, ja se stvarno trudim sebe prihvatit takvu kakva jesam i zavoljet se takva kakva jesam i zapravo je to ono što mene čini posebnom", poručila je Marta.

I stručnjaci ističu kako je najbitnije da se svijest u Hrvata promijenila. Žene dolaze na zahvate u pauzama za ručak ili nakon posla, potpuno oslobođene predrasuda. Što god drugi mislili o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je samo modni krik, ništa drugo, priroda je priroda. Što je prirodno, ostaje prirodno", poručio je Ljudevit.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo