Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nevjerojatan slučaj

Inovativni kontrolor: 'Preradio' aparat za naplatu parkinga pa u dvije godine ukrao 40 tisuća kuna

Lopov je iza utora za kovanice ubacio smotuljak papira koji je novac preusmjeravao u vrećicu unutar aparata

Željka Felbar/ 13.2.2019. u 19:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nezabilježen slučaj teške krađe u Varaždinu. Lopov je inovativni kontrolor naplate parkinga. Naime, on je u nekoliko parking aparata ugradio sustav s pomoću kojeg ubačeni novac nije odlazio u aparat, nego njemu osobno.

Kuna po kuna za parkirnu kartu i kontrolor si je u konačnici skupio džeparac u vrijednosti jednog solidnog automobila.

Prema riječima DORH-a, on je iza utora za kovanice ubacio smotuljak papira koji je onda novac preusmjeravao u vrećicu koju je postavio negdje ispod unutar aparata.

"A zatim nakon toga ključem otvarao aparate i uzimao i zadržavao za sebe novac. Ukupno je na taj način prisvojio 40 tisuća kuna", kazao je Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Krao je u periodu od 2016. do 2018. godine

I to od 2016. do 2018. godine. Dobio je izvanredan otkaz, a tvrtki za naplatu parkinga mora vratiti sav novac. Prema optužnici je predloženo da dobije 10 mjeseci uvjetne zatvorske kazne, a tamo za sada ne mora jer nikada nije počinio kazneno djelo.

"Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedenog istraživanja podiglo optužnicu pred Općinskim sudom u Varaždinu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1994. godine zbog kaznenog djela teške krađe", rekao je Galić.

Upravo se čita

Image
U SUBOTU PRVI ISPIT

Kamo s kutijom od pizze, a kamo s tetrapakom? Direktova mala škola razdvajanja otpada

Stručnjaci s kojima smo razgovarali kažu da se strojevi prazne jednom na dan ili barem na tjedan te pritom ispisuju točno koliko je novca ubačeno, tako da se morao očitavati i manjak. No, domišljati kontrolor nekako se svo to vrijeme uspio izvlačiti.

Svaka krađa je nedopuštena

"Normalna stvar da je neprihvatljivo bez obzira radi se o velikoj krađi, maloj krađi. Svaka krađa je nedopuštena i trebala bi biti jednako kažnjena. Ali ovaj je jako inovativan. Apsolutno, evo nešto novo", kazao je Marijan iz Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Sve su lopovi pa možda bolje onaj koji je siromah. Ako mu je trebalo nešto za jest pa neka je odnio, neka kupi kruha da jede. Jel tako?", kazao je Niko iz Šibenika.

Šalu na stranu, s obzirom da je slučaj završio na sudu, ipak je izvučena pouka da kazna uvijek snađe krivca, pa i onoga koji ih inače dijeli.

Željka Felbar/ 13.2.2019. u 19:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRATITE NA RTL-U

RTL Danas od 19 sati! Zakon je nemilosrdan, RTL na farmi obitelji Lukač u kojoj kreće eutanazija 150 tisuća kokoši

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba