Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MUKE PO KORONI

Inspekcija zatvorila restoran, ugostitelji na nogama: Baš je samo visoki stol kriv za sve?

Dok je gospodarstvo zbog krize na koljenima, radi li birokracija i više nego bi trebala?

Ivan Skorin/ 19.4.2020. u 21:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Restoran je do petka poslovao tako da se naruči jelo i automobilom dođe do visokog stola ispred restorana, plati i pokupi hrana.

VEZANE VIJESTI

''Konobar donosi narudžbu, odloži na taj stol, naplati i da narudžbu u auto i to je to'', objašnjava postupak Mario Minder, vlasnik restorana kojemu su državni inspektori izdali rješenje zabrane rada na 30 dana i dodaje: ''Obrazloženje je da nemamo minimalne tehničke uvjete''.

Zbog odluke inspektorata na noge su se digle Udruga ugostitelja, inicijativa Glas poduzetnika te Hrvatska gospodarska komora (HGK( i Hrvatska obrtnička komora (HOK).

''Uz dužno poštovanje, smatram da to nije bio razlog da se izda rješenje na zatvaranje od 30 dana'', istaknuo je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

Ugostitelji upozoravaju i da su uvjeti dosad bili nejasni te da je Ministarstvo turizma dalo dopuštenje za ovakav oblik drive in poslovanja restorana u doba korone.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić kazao je da restorani smiju ono što je zakonima i pravilnicima propisano, a što se tiče tehničkih uvjeta kaže: ''To su uvjeti koje kad nešto radite onda imate propisane minimalne uvjete. U ovom konkretnom primjeru radilo se o tome da je netko iznio stol na javnu prometnu površinu''.

Drugim riječima da je stol bio malo više unutra, ne bi bilo kazne, ali onda ne bi mogao biti drive in princip.

Mikulić uvjerava: ''Svi oni koji će zadovoljavati empidemiološke mjere ići će se na obustavu postupaka i ti objekti će moći raditi''.

Na kraju su se dogovorili da kazne neće platiti, ali i da će se dogovoriti sutra što su točno minimalni uvjeti. Na sastanku će sudjelovati epidemiolozi, inspektori i predstavnici obrtnika.

Ivan Skorin/ 19.4.2020. u 21:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
vremena je malo...

Varaždinski ponos ovršen i blokiran... Čak 800 radnika Varteksa nije se vratilo na posao nakon kolektivnog

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba