Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nadzor ide dalje

Inspektori u velikoj akciji na tržnicama širom Hrvatske: Evo što se nadzire i koliko je kazni naplaćeno

'Ovom akcijom Državni inspektorat konkretnim potezima daje svoj izravni doprinosi da građani znaju od koga kupuju i što kupuju', rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 29.9.2021. u 10:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Državni inspektorat u utorak 29. rujna 2021. godine krenuo je s velikom koordiniranom akcijom nadzora tržnica.

U četiri grada; Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku istovremeno, u jutarnjim satima nadzore je obavljalo 106 inspektora Državnog inspektorata. Nadziralo se sve; od prijave radnika do higijena prostora, opreme i djelatnika, sanitarnih iskaznica, sljedivosti.

"Ovom akcijom Državni inspektorat konkretnim potezima daje svoj izravni doprinosi da građani znaju od koga kupuju i što kupuju", rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić naglasivši kako su tržnice oduvijek bile mjesto susreta i kupovine provjerenih proizvoda.

"Naš cilj je ovim nadzorima doprinijeti da tako i ostane u vremenu kada imamo poplavu vijesti o povlačenju nesukladnih prehrambenih proizvoda s naših polica", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

69 povreda propisa

Samo tijekom jučerašnjega dana na veletržnicama je provedeno 149 inspekcijskih nadzora u kojima su sudjelovali inspektori rada (radni odnosi i zaštita na radu), poljoprivredni, tržišni, sanitarni, turistički te inspektori zaštite okoliša.

Prema preliminarnim podacima, ukupno je utvrđeno 69 povreda propisa, na temelju kojih će protiv prekršitelja nadležnim sudovima biti podnesena četiri (4) optužna prijedloga za pokretanje prekršajnih postupaka, donesena će biti dva (2) prekršajna naloga te je na mjestu počinjenja prekršaja izrečeno 11 novčanih kazni u ukupnom iznosu od 40.700,00 kuna. Za 28 povreda propisa koje su otklonjene tijekom inspekcijskog nadzora inspektori su primijenili tzv. načelo oportuniteta odnosno nisu poduzimali prekršajne mjere protiv prekršitelja.

Upravo se čita

Image
subota u 22:40

Stižu nam studen i zima... hladniji no ikad!

Koordinirani nadzori inspekcija Državnog inspektorata se nastavljaju i na tržnicama na malo u svim gradovima Hrvatske.

RTL Vijesti/ 29.9.2021. u 10:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
borba s konkurencijom

Obitelj koja mora uništiti 150 tisuća kokoši podnijela kaznenu prijavu USKOK-u: 'Znamo da su oni to skuhali...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba