SIJU PANIKU I STRAH / Invazija štakora u Osijeku: opasni glodavci kroz kanalizaciju ulaze u kupaonice diljem grada!

Osijek pod najezdom štakora. Još je proljetos primjećena invazija glodavaca jer je deratizacija ukasnila. Iako su zakonom propisane minimalno dvije, obavljena je samo jedna deratizacija kanalizacijske mreže i to još ljetos. Jer Grad u proračunu nema novca

30.11.2015.
19:05
VOYO logo

Da nema progrižene odvodne cijevi toaleta - Marina bi mislila da joj se dogodio susret treće vrste.

"Kada sam došla kući sve je bilo razrondano. Porušio je sve što je bilo na policama. I prvo sam pomislila da imam duha. Prva dva dana nismo znali što je dok nisam došla kući, vidjela rupu i njega u rupi", opisuje Marina Jukić-Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izmetu koji ostavlja, vidi se da se štakor vraća u kupaonicu na prvom katu zgrade u južnom dijelu Osijeka. Marina strahuje za svog sina.

"Štakori nisu bezopasni, to su jako opasne životinje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zgrade diljem Osijeka ulaze kroz kanalizaciju. Prvi su se problemi, kažu u Zavodu za javno zdravstvo - koji nadzire deratizaciju, pojavili još u proljeće.

"Proljetna deratizacija bila je kasno. Provedena je tek u ljetnim mjesecima. Već do tada smo imali veliku infestaciju glodavcima u cijelom gradu", otkriva voditeljica službe dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Magdalena Sikora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Invazija štakora događa se duž 400 kilometara kanalizacijskog sustava jer Grad nije imao novca. Trošak jedne deratizacije za tisuću od deset i pol tisuća kanalizacijskih otvora koliko se tretira stoji pedeset tisuća kuna.

"Vodovod je zamoljen da odradi jednu deratizaciju, što smo mi učinili krajem sedmog i početkom osmog mjeseca. Međutim, sada se pojavljuje ponovno", kaže rukovoditelj Radne jedinice Odvodnja Vodovod-Osijek Željko Budimčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti li Osječanima javno-zdravstvena katastrofa? Gradske vlasti umiruju građane:

"To su uistinu povremeni i slučajevi u malome broju, kada uzmemo u obzir da je odrađeno 50 tisuća domaćinstava", smatra pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo grada Osijeka Romano Kristić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaba utjeha za obitelji čije kupaonice sve češće posjećuju opasni glodavci.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo