nema dogovora / Investitori golfa na Srđu pokrenuli tužbu protiv države, a Zelena akcija oblijepila je Dubrovnik plakatima na kojima golfere prozivaju za reket

Nakon što je tvrtka Razvoj golf u Washingtonu tužila Hrvatske za pola milijarde eura zbog zaustavljanja projekta golfa na Srđu, stigao im je odgovor na - jumbo plakatu

3.11.2017.
19:05
VOYO logo

Zelena akcija oblijepila je Dubrovnik plakatima, na kojima golfere prozivaju za reket, a plakate s porukom financirala im je Vlada. Istodobno,  Ministarstvo okoliša prihvatilo je studiju utjecaja na okoliš projekta, pa projekt golfa u Dubrovniku opet ima zeleno svjetlo. 

Investitori golfa na Srđu pokrenuli su tužbu protiv države koja ih, kako kažu, već 10 godina stopira u projektu. Odgovor zelene akcije stigao im je sa plakata. Njihovi  glavni motivi su - krv i reket
"Protiv golfa sam, a plakati su mi skandalozni", kazala je Bruna Mratinović iz Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa mislim da je u pravu ovo što ovdje piše, mislim da su 100 posto ispravni ovi koji su  postavili taj plakat", kazao je Dino Brković izDubrovnika

To mišljenje ne dijeli i investitor golf projekta. 

"Mi smo šokirani činjenicom  da je u gradu Dubrovniku netko postavio plakate kojima se na izričit način obraća investitorima samog projekta i projektu na kojem se nalaze krvave palice. Ne shvaćamo koja je poruka željena biti upućena ali shvaćamo da je upućena nama", kazao je Ivan Kusalić, prokurist tvrtke  Razvoj Golf.

"Poruka ovih plakata usmjerena je prije svega HDZ-u i HNS-ovoj vladi kao i svim Vladama prije nje koji god palicama građanima utjeruju takozvani razvoj putem golf igrališta na što ne pristajemo", kazao je Enes Čerimagić,pravnik  Zelene Akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palica sa koje se slijeva krv i tekst „Reket, a ne golf“, poručuje sa svojih plakata zelena akcija , no  još zanimljiviji je ovaj sitni tekst  na kojemu piše da su plakate financirali EU i vlada RH

U tužbi teškoj pola milijarde eura i ovo bi ,spekulira se,  mogao biti dokaz tezi investitora kako država stopira njihov projekt.  

"U najmanju ruku rekao bi da je čudno da RH preko Vladinog ureda za  udruge financira odnosno sufinancira ovakvu jednu kampanju koja je po našem mišljenju u najmanju ruku neprimjerena i koja se na jedan takav neprimjeren način i obraća jednom privatnom investitoru", rekao je Ivan Kusalić.

 O samom projektu i arbitraži nedavno je pričala i predsjednica kada je svoj ured preselila u Dubrovnik

"Jučer kad smo u Dubrovniku razgovarali o tom pitanju , načelno on je dakle uvršten u prostorni plan i projekt bi trebao ići , ali o tim tehničkim detaljima ja nemam posebnih saznanja, pa vas molim da se obratite resornom ministarstvu", poručila je Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH. 
 A resorno je ministarstvo 25. listopada prihvatilo studiju utjecaja na okoliš projekta o kojoj ovisi dobijanje svih građevinskih dozvola. Zelenoj akciji to znači samo jedno.

"Opravdano se zapitati da li je pod pritiskom arbitražnog postupka teškog 500 milijuna eura ministarstvo ponovno donijelo pozitivno rješenje za projekt na Srđu", kazao je Enes Čerimagić, Zelena akcija.
Arbitraža je po njima blef investitora koji je u svom naumu i uspio , jer  država je golfu ponovno dala zeleno svijetlo. Upravo o tome, kažu, govore njihovi zeleni plakati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo