Kreće prometni kaos / Ipak se zatvara rotor? 'Oboružajte se sa strpljenjem i onda će sve to biti lijepo i kako treba'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/Marko Lukunic/PIXSELL

Iz Grada su poručili kako datum zatvaranja rotora nije fiksan, ali sve je spremno za njegovo zatvaranje

5.12.2018.
11:19
Boris Scitar/Vecernji list/Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da se zagrebački rotor za promet ipak neće zatvoriti 15. prosinca, već bi se to trebalo dogoditi u siječnju 2019. godine, čime je još jednom odgodio njegovo zatvaranje. Iz Grada Zagreba su nedavno poručili da datum zatvaranja prometa rotorom nije fiksan.

Novinari 24sata razgovarali su s voditeljem projekta rekonstrukcije zagrebačkog rotora, Goranom Radićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završili smo radove izmještanja instalacija iz samog centra rotora i na izgradnji privremenih prometnica. Te privremene prometnice izgledat će kao malo veći kružni tok, napravljen je dio prometnice uz Savski nasip. Ovaj jedan dio je konačnica riječke ceste koja će isto sad koristiti kao obilazni promet iz rotora, drugi dio ide uz sam Zrinjevac, tamo idu četiri trake. Bit će kao malo veći kružni tok, u svakom smjeru po dvije trake, iz tog prometa bit će isključeni kamioni i teška vozila iz prometa, i to bi trebalo funkcionirati uz poštivanja ograničenja brzine od 40 km/h", objasnio je Radić.

Kazao je i kako moraju zatvoriti rotor u sljedeća dva tjedna. Istaknuo je kako se radovi odvijaju paralelno i u centralnom dijelu rotora, već su izvedeni radovi na istočnom dijelu, zaštitne dijafragme i jednostavno su došli do istočnog podvožnjaka na samom rotoru i sad ga moraju ukloniti da bi mogli nastaviti dalje s radovima. I zato im je kritična ta aktivnost, ta izgradnja dva tunela od 280 metara, treba te dijafragme napraviti, zaštitne građevne jame, to iskopati i krenuti u samu izgradnju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi moramo zatvoriti rotor u nekih sljedećih dva tjedna. Gradilište je prostrano, sve je puno radnika, sad smo završili s tim instalacijama, prometnice su u završnoj fazi. To je stvarno veliki dio radova i nekako smo u tom planiranju u pet mjeseci to završili", poručio je Radić. 

Paralelno s tim, počelo je bušenje i izvedba pilota za proširenje samih nadvožnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se

"Sada smo prisiljeni nažalost maknuti rotor, držali smo ga najdulje što smo mogli. Ali rokove moramo poštivati", napomenuo je.

Kazao je kako će do zatvaranja prometa najvjerojatnije doći u nedjelju, 16. prosinca, a za to im je potrebna jako dobra priprema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu ćemo surađivati i s policijom i s Hrvatskim cestama, svi će tu biti uključeni. Očekivani završetak radova i puštanje u promet trebao bi biti u prvom mjesecu 2020., to je dogovoreni rok", podsjetio je Radić. 

Novi rotor bi trebao biti sigurniji i protočniji. Građane mole za strpljenje. "Oboružajte se sa strpljenjem i onda će sve to biti lijepo i kako treba" kazao je voditelj gradilišta za 24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo