iskusni kriminalist / Stručnjak za nestale osobe za RTL.hr: 'Razgovarao bih odvojeno s njegovim prijateljima i svakome postavio glavno pitanje...'

Image
Foto: nestali.hr, Pixsell

'Nije mala stvar kada državljanin Hrvatske nestane u Srbiji', ističe Lazarević

3.1.2022.
14:18
nestali.hr, Pixsell
VOYO logo

Branko Lazarević je bivši policajac i šef ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke, novinar i publicist koji se već godinama bavi tematikom nestalih. Spojio je oko 300 osoba.

Naime, Lazarević se bavi potragama otkako je otišao u mirovinu, a pokrenuo je i grupu na fejsu pod nazivom "Lazine potrage".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pronašao stotine osoba /

Bivši šef ekipe za očevide PUZ-a: 'Mijenjao sam sudbine ljudima. Vadio sam ljude 'iz zemlje'

Image
Pronašao stotine osoba /

Bivši šef ekipe za očevide PUZ-a: 'Mijenjao sam sudbine ljudima. Vadio sam ljude 'iz zemlje'

S obzirom da je već četvrti dan kako traje intenzivna potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejom Perišom, koji je oko 2,30 sati nestao iz beogradskog kluba Gotik, nakon čega mu se gubi svaki trag, za mišljenje smo pitali Lazarevića.

"Nije mala stvar kada državljanin Hrvatske nestane u Srbiji. Zato vjerujem da je policija poduzela sve što može i što treba. O kolegama sve najbolje. Nekada smo prolazili iste škole i danas sigurno postupamo u ovakvim slučajevima dosta slično. Dakle, u ovakvim slučajevima se sastavlja plan rada i po njemu se radi. Oformi se više grupa koje rade istovremeno različite poslove. U prvom redu razgovori s njegovim suputnicima. Ja bih njih priveo u policiju i odvojeno razgovarao sa njima u prvom redu glavno pitanje svakome bi bilo: zašto su čekali toliki protok vremena pa da tek onda slučaj prijave policiji? A proteklo je više od 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U moje vrijeme bi ih i poligrafski testirao i obavio kompletnu obradu nad njima kako bih ih isključio da imaju veze s ovim nestankom. Nadalje pokušao bih identificirati što više osoba koje su bile u kafiću i s njima razgovarati, a to je u prvom redu konobar koji ih je služio", pojašnjava iskusni kriminalist za RTL.hr.

"Pregledao bih trasu kojom se kretao do obale. Ima li tragova borbe, dugmadi s jakne i slično. Pregledao bih i njih petoricu imaju li ozljede i imaju li tragove borbe na odjeći. Pregledao bih snimku kamere. Pribavio psihički profil i status nestale osobe. Dogovorno bi prihvatio jednog policajca iz Splita koji ima informacije o nestalom da se priključi Beograđanima. Pitanje je kakvi je teren i kakva je obala", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nestanak su policiji u 18 sati idućeg dana prijavili prijatelji, s kojima je mladić stigao u glavni grad Srbije na proslavu Nove godine.

"Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku, u skladu sa zakonom, poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića i intenzivno tragaju za njim. U potragu za M.P. uključeni su policijski službenici iz više organizacijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova Srbije", priopćio je ranije MUP Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo