nerazjašnjen slučaj / Ispovijest 16-godišnjeg Roberta o nestanku 13-godišnje djevojčice: 'Kakva otmica, pa Barbara je htjela pobjeći samnom!'

Image

Između Roberta i Barbare je, kaže, planula velika ljubav još prošle godine u listopadu, iako se fizički nisu vidjeli do srpnja

20.8.2017.
11:20
VOYO logo

"Mi smo se voljeli, samo smo željeli biti skupa. Ma kakva otmica, pa planirali smo se vjenčati. Sada znam da sam napravio najveću glupost u životu i kajem se, ali zajedno smo se danima dogovarali kako ćemo pobjeći, to je samo bila ljubav i ništa više", priča za Jutarnji listRobert (16), koji je prošle subote na pet dana nestao sa 13-godišnjom Barbarom iz Crikvenice.

Mladi Robert i njegova rodbina pozvali su novinare Jutarnjeg u Oštarije jer su željeli priliku da iznesu svoju stranu priče. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka Gordana i otac Stipe ne mogu braniti sina jer su uhićeni zbog sumnje u trgovanje ljudima, odnosno da su planirali otmicu Barbare, ali su tu bili brat Marinko, koji je trenutno Robertov skrbnik, stric Stipe, tetke, bratići i druga rodbina.

Oni kažu kako roditelji mladića nisu imali nikakve veze sa skrivanjem mladog para te kako su iz istog razloga mogli biti uhićeni i Barbarini roditelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE JOŠ:

>> Detalji nestanka 13-godišnje djevojčice: po nju su kombijem došla četvorica muškaraca, pet dana nije jela, nije se mogla javiti roditeljima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Nakon završene istrage bračni par iz Ogulina kod kojeg je pronađena 13-godišnja Barbara optužen za trgovinu ljudi

"Odmah u ponedjeljak Robertov nestanak prijavljen je policiji, a u potragu se uključilo cijelo naselje u Oštarijama. Gordana je prikazana kao bešćutna majka, a od brige joj je pozlilo, hitna je dolazila po nju. Danima smo je tješili", navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrivaju i jedan do sada nezabilježen detalj. Naime, Robert i Barbara su, kažu, prilično usko rodbinski povezani, iako to mladi par nije znao.

"Mi smo Romi i to ne krijemo, za razliku od Barbarine majke Branke, koja je također, jer su joj i majka i otac Romi i naši rođaci preko majčine strane", pričaju članovi Robertove obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njihovim riječima, Gordanina majka, a Robertova baka Mara Udurović, sestra je Brankina djeda Jurice, što znači da su Robertova majka i Barbarina baka prave sestrične. Međutim, to nije jedina veza dviju obitelji. Prije nego što se Barbarina baka Milka udala za njezina djeda Branka Brajkovića, bila je u braku sa Stipom, Robertovim stricem.

"Došla mi je sama vlakom, isto je imala 13 godina, ali nije išlo pa smo se rastali za dvije godine", kaže stric Stipe. Oni kude Roberta što se danima sa svojom djevojkom nikome nije javljao, ali vezu odobravaju, jer ljubav - je ljubav. U njihovoj tradiciji, kažu, godine nikada nisu bile presudne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi koji trguju ljudima imaju vile, a pogledajte kako živi sirotinja", čudi se rodbina uhićenju Robertovih roditelja.

"Ma, ako je netko trebao završiti u zatvoru, onda sam to ja, moji roditelji ništa nisu znali", kaže Robert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između njega i Barbare je, kaže, planula velika ljubav još prošle godine u listopadu, iako se fizički nisu vidjeli do srpnja. Preko zajedničkih prijatelja su im se povezali profili na mrežnim stranicama i krenuli su s dopisivanjem. Nakon kratkog prekida opet se veza intenzivirala u srpnju.

"Barbara me poželjela vidjeti uživo pa sam otišao do njezine kuće u Crikvenicu, tek tada smo se zapravo upoznali. Ona je već tada željela sa mnom, ali mislio sam da to nije pametno. Njezini roditelji su znali za našu vezu, ali su joj je branili, kao i mnoge druge stvari, a ona je htjela biti sa mnom. Rekla je da ako ja ne dođem po nju, da će otići bilo kamo i nikada se više neće vratiti. Htjela se maknuti od njih jer su je maltretirali. To nisam mogao dozvoliti, jer sam je volio", zaključio je Robert za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo