rodila u kbc-u split / Ispovijest mlade majke: 'Tjerali su me da nosim masku na porođaju, izgubila sam svijest par puta'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Osim problema s maskom, sestre su joj navodno odbijale dati dohranu za novorođenče

27.9.2020.
9:48
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Majka koja je rodila dječaka početkom rujna požalila se na društvenim mrežama na traumatično iskustvo koje je proživjela u  Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split.

''Nisam neka plačljivica, ali iskustvo koje sam doživjela u splitskom rodilištu zaista nije normalno. Sve mi žene koje dolazimo roditi smo osjetljive, ne samo zbog hormona, nego i zbog samog porođaja i svega novoga što nas s rođenjem bebe čeka. Voljela bih da moje iskustvo promijeni stvari na bolje, ali nekako sumnjam u to'', kazala je mlada majka za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pati od niza zdravstvenih problema, uključujući devijaciju septuma i teški kronični bronhitis koji graniči s astmom, ali je ipak, kako tvrdi, bila prisiljena nositi zaštitnu masku tijekom porođaja, što joj je do te mjere otežavalo disanje da je u nekoliko navrata gubila svijest.

''Više sam puta nakratko izgubila svijest, imam naprosto ‘rupe’ u kojima se ničega iz ‘boksa’ ne sjećam. U jednom trenu sam masku skinula, da bi mi sestra došla i rekla da će me, ako je nastavim skidati, ostaviti samu i neće više doći ni pogledati. Dodala je i da ako ja ne vjerujem u koronu, ona vjeruje'', ispričala je za 24sata ova mlada mama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i kako su joj davali drip iako je bila otvorena samo jedan prst, a potom su se odlučili na hitni carski jer su bebi počeli padati otkucaji srca.

''Sat i pol ranije počeli su govoriti kako otkucaji srca padaju, a onda je nastala panika pa su me poslali na hitni carski. Nitko ništa ne govori, nitko mi kasnije ne objašnjava kako ću dojiti, kako ću izmasirati bolne dojke.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim problema s maskom, sestre su joj navodno odbijale dati dohranu za novorođenče, a dijete je razvilo i žuticu zbog koje je neutješno plakalo. Tada se, kazuje majka, dogodila strašna situacija.

''Dječji krevetić je gurnula i bacila poplun preko bebe, cijele bebe, i preko glave. Ja sam se zgrozila, dižem se zadnjim atomima snage i mičem taj poplun, nemoćna, slomljena i bijesna istovremeno'', rekla je majka za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz KBC-a Splitu poručili su kako ne mogu komentirati svjedočanstvo objavljeno na društvenim mrežama. Opisani događaj će, ističu, ispitati ako im se pritužbom obrati rodilja.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo