Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Rekli da se 'vlak pregrijao'

Ispovijest putnika: Vlak iz Osijeka za Zagreb putovao je šest sati bez klime na skoro 40 stupnjeva

Bilo je putnika kojima je pozlilo od vrućine. Većina vlakova HŽ-a su klimatizirani, ali ako vas usred toplinskog vala nešto pođe po krivu...

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
RTL.HR/ 10.7.2021. u 15:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U vrijeme nevjerojatnih vrućina, teško je zamisliti neugodu putovanja javnim prijevozom bez klima uređaja. Nažalost, upravo su takvo iskustvo imali putnici koji su u četvrtak vlakom putovali iz Osijeka za Zagreb u popodnevnim satima.

Na istoku zemlje su se temperature penjale i do 40 stupnjeva, a klima uređaj u vozilu nije radio.

Sve je za Glas Slavonije opisao jedan od putnika.

"Ušao sam u usijani prostor gdje nisam mogao normalno disati. Najprije sam higijenskim maramicama očistio prljava platnena sjedala i prostor između njih, a potom sjeo očekujući da će klima-uređaj svaki trenutak proraditi. No ne samo da nisu upalili klimu prije nego što putnici uđu da ih bar dočeka rashlađen prostor na dan najžešćeg toplinskoga vala, već su pojasnili da klimatizacijski uređaji ne rade jer se, eto, vlak pregrijao!? Ne moram ni govoriti da prozor nije bilo moguće otvoriti i uskoro je danak platio putnik kojemu je u vlaku pozlilo", ispričao je 60-godišnji Osječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz Hrvatskih željeznica stigla je ispirka putnicima uz objašnjenje da zbog iznadprosječnih temperatura dolazi do otežanog rada klimatizacijskog sustava u vlakovima i vagonima, te da je do navedenog došlo i tijekom vožnje spomenutoga vlaka.

"Osim 28 novih vlakova koji su u prometu, vozni park HŽ - Putničkog prijevoza prosječno je star više od 40 godina i sastoji se od oko 60 posto klimatiziranih vlakova i oko 80 posto klimatiziranih vagona", odgovorili su za Glas Slavonije.

RTL.HR/ 10.7.2021. u 15:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču