Rekli da se 'vlak pregrijao' / Ispovijest putnika: Vlak iz Osijeka za Zagreb putovao je šest sati bez klime na skoro 40 stupnjeva

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Bilo je putnika kojima je pozlilo od vrućine. Većina vlakova HŽ-a su klimatizirani, ali ako vas usred toplinskog vala nešto pođe po krivu...

10.7.2021.
15:55
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U vrijeme nevjerojatnih vrućina, teško je zamisliti neugodu putovanja javnim prijevozom bez klima uređaja. Nažalost, upravo su takvo iskustvo imali putnici koji su u četvrtak vlakom putovali iz Osijeka za Zagreb u popodnevnim satima.

Na istoku zemlje su se temperature penjale i do 40 stupnjeva, a klima uređaj u vozilu nije radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je za Glas Slavonije opisao jedan od putnika.

"Ušao sam u usijani prostor gdje nisam mogao normalno disati. Najprije sam higijenskim maramicama očistio prljava platnena sjedala i prostor između njih, a potom sjeo očekujući da će klima-uređaj svaki trenutak proraditi. No ne samo da nisu upalili klimu prije nego što putnici uđu da ih bar dočeka rashlađen prostor na dan najžešćeg toplinskoga vala, već su pojasnili da klimatizacijski uređaji ne rade jer se, eto, vlak pregrijao!? Ne moram ni govoriti da prozor nije bilo moguće otvoriti i uskoro je danak platio putnik kojemu je u vlaku pozlilo", ispričao je 60-godišnji Osječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pakleno je /

Što bi rekao Mujo, samo da ne padne snijeg pa da ga moramo na ove vrućine još i bacati

Image
Pakleno je /

Što bi rekao Mujo, samo da ne padne snijeg pa da ga moramo na ove vrućine još i bacati

Iz Hrvatskih željeznica stigla je ispirka putnicima uz objašnjenje da zbog iznadprosječnih temperatura dolazi do otežanog rada klimatizacijskog sustava u vlakovima i vagonima, te da je do navedenog došlo i tijekom vožnje spomenutoga vlaka.

"Osim 28 novih vlakova koji su u prometu, vozni park HŽ - Putničkog prijevoza prosječno je star više od 40 godina i sastoji se od oko 60 posto klimatiziranih vlakova i oko 80 posto klimatiziranih vagona", odgovorili su za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo