SAVJETNIK PREDSJEDNICE / Istraga u aferi SMS još uvijek traje: Ovako je Galić bježao od kamere!

Predsjedničin savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost bježao je od RTL-ove kamere

22.11.2018.
20:13
VOYO logo

Nakon što je prošlog tjedna Ured predsjednice otkazao već dogovoreni intervju s Vladom Galićem - predsjedničin savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost ponovno je bježao od RTL-ove kamere na konferenciji o sigurnosnim izazovima. Zanimalo nas je na koji je način povezan s uhićenim falsifikatorom Franjom Vargom, osumnjičenim da je stvarao lažne sms-ove za Zdravka Mamića.

Otkako se s akterima afere SMS krenulo povezivati i njega - nismo ga čuli...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PITANJE: Gospodine Galić - vaš odnos s Franjom Vargom, niste dugo govorili o tome.

ODGOVOR: I neću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PITANJE: Zašto ne želite govoriti o tome, skrivate nešto?

ODGOVOR: Ne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PITANJE: Onda stanite i recite, kakav je vaš odnos s gospodinom Vargom?

ODGOVOR: Kad bude vrijeme...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogli smo ga pratiti sve do njegova radnog mjesta na Pantovčaku, no odgovor ne bi dobili. Galić je u fokusu javnosti od prošlog mjeseca kad ga je tjednik Nacional povezao s uhićenim falsifikitarom Franjom Vargom. 

Vargu upoznao 2014.

"Mislim da mi je rekao da su se dva puta vidjeli osobno", kazala je 23. listopada predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je u Globusu sam Galić potvrdio da je Vargu upoznao 2014. i s njim razgovarao o angažmanu, dok je bio HDZ-ov analitičar. A predsjednica je objasnila da se jedan kontakt Galića i Varge dogodio u vrijeme njezine kampanje.

"Jedna konkretna situacija, kad je bila moja kampanja, ali ne za moju kampanji, kad su se javljali ovi različiti trolovi i različite stranice koje promiču govor mržnje", kazala je Grabar-Kitarović 13. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga još traje

Da je Varga službeno radio za HDZ premijer je opovrgnuo. A iz HDZ-a danas demantiraju da je Varga imao ikakve veze s Plenkovićem i njegovom kampanjom za Europski parlament. Cijela neugodna afera krenula je uhićenjem Varge kojeg USKOK sumnjiči da je pisao lažne smsove za Zdravka Mamića, a zakomplicirala se kad je uhićen i Blaž Curić, kum i prijatelj Milijana Brkića koji je Vargi dojavio da ga prate. Postala je nezgodna za Pantovčak kad je Varga u iskazu pet puta spomenuo i Galića. 

Istraga u aferi SMS još uvijek traje, potvrdio nam je to poslijepodne USKOK u šturom priopćenju u kojem poručuju i da će po završetku te istrage o svemu pravovremeno obavijestiti javnost. A glavni državni odvjetnik još je ranije potvrdio da u tu istragu Galić nije uključen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad bude vrijeme..."

On se i danas na konferenciji u Zagrebu bavio nacionalnom sigurnošću što mu je u opisu posla na Pantovčaku.

"Globalni sigurnosni izazovi kao što su terorizam, ilegalne migracije - postali su sigurnosni izazov za mnoge države", kazao je danas Galić. Danas je govorio samo o sigurnosti, o svemu ostalom će kaže: "Kad bude vrijeme..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo