sve prijavljeno policiji / Istrijanima stižu kazne za korištenje talijanskih autocesta za cestarine plaćene prije nakon nekoliko godina

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Automat uzeo novac, ali uplata navodno nije prošla?

3.10.2022.
9:14
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Talijanske autoceste u posljednje vrijeme šalju kazne Hrvatima, redom Istrijanima, zbog navodno neplaćenih cestarina, javlja Glas Istre koji ističe i kako je neobično da se kazne odnose na razdoblje od unatrag nekoliko godina.

Ističu i kako je riječ o slučajevima, koliko im je poznato, u kojima je cestarina zapravo plaćena, rampa se digla, a vozači prošli. Naveli su slučaj jednog muškarca iz Buja koji je nedavno dobio kaznu u iznosu od 118,63 eura od čega cestarina iznosi 75,7 eura, a ostatak su troškovi utvrđivanja i naplate cestarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je, ističe njihov sugovornik, o korištenju autoceste 10. veljače 2013. godine.

Sličan slučaj prijavio je i novinar Glasa Istre koji je dobio kaznu za prelazak od 19. listopada 2018. godine. Sve je priavio policiji te se obratio tvrtci koja je kaznu izdala. Oni navode da plaćanje nije uspjelo te da je dobio navodno bilješku koja ga na to upozorava i daje mu rok od 15 dana da istu plati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga poštom je trebao zaprimiti jedan zahtjev za plaćanjem koji je tamošnja tvrtka dužna poslati u roku od 10 godina.

Novinar govori kako je cestarinu platio gotovinom, novac nije dobio natrag, iako uplata očito nije prošla, a kaznu je naposljetku platio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo