sretan vam božić / 'Isuse mileni, Bože moj': narod se veseli mesini umjesto posta, biskupi mlade nazivaju dezerterima, a vjeroučitelji one koji još nisu otišli 'pumpaju' mržnjom...

Image
Foto: Davor Javorovic/Nikola Cutuk/PIXSELL

Kao zaključak na sav ovaj čušpajz od kontradiktornih događaja u Hrvatskoj ovaj tjedanprilažem sljedeću rečenicu: 'Isuse mileni, Bože moj...'. Sretan Vam Božić!

23.12.2017.
10:00
Davor Javorovic/Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Došlo je vrijeme za još jedan tjedni pregled u kojem je hrvatsko pravosuđe nastavilo u revijalnom tonu, ili da kažemo, revijalnom tempu - tempu puža. Prošli je tjedan nakon punih 26 godina naše 'krivosuđe' konačno ustanovilo tko je odgovoran za raketiranje Banskih dvora koje se dogodilo 7. listopada 1991. Podignute su kaznene prijave protiv šestero časnika nekadašnje JNA koji su ili zapovijedili ili izvršili napad, ali doznali smo i nešto što nismo dosad - gdje se Tuđman sakrio u trenutku raketiranja.

>> Gdje se Tuđman sakrio u trenutku raketiranja Banskih dvora: 'Taj dan napravio je nešto neuobičajeno. To ga je spasilo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko se nije skrio, magarac je bio. Tuđmana je igranje 'skrivača' spasilo, no ista sudbina nije dočekala hrvatske huligane natribinama Partizanovog stadiona za vrijeme utakmice protiv Crvene zvezde koji su uhićeni tijekom nereda. Redaju se teorije oko toga tko je zapravo organizirao napad i zašto se on uopće dogodio, no odgovor je jednostavan. 

>> Pronašli pismo huligana: 'Ljube, imam opasan dan. Dobit ću možda malo batina, ali dat ću ih puno više' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj se odgovor krije u načinu odgoja i obrazovanja tih mladih ljudi, a sudeći po audio snimci koja je iscurila u medijima u kojoj čujemo jednog zagrebačkog vjeroučitelja kako pumpa svoje učenike mržnjom i poziva na streljanje onih koji mu ne pašu, nije ni čudo da neki novi klinci imaju male šanse da ispadnu onakve odrasle osobe na koje bi bili ponosni. Čast izuzecima, što učiteljima, što roditeljima, što djeci koja su uzorni građani Hrvatske. Nadamo se da niste izuzetak već većina. 

>> Divjak šokirana otkrićem snimke vjeroučiteljeva govora mržnje: 'Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav vjeroučitelj, takav biskup. Ili obrnuto. Kako god bilo, sisačkom biskupu Vladi Košiću dogodilo se, da po tko zna koji put, 'bubne i ostane živ'. Ovaj put je bubnuo, uvrijedio mlade diljem Hrvatske i otvoreno razbjesnio naše čitatelje čije su reakcije prepričljive samo u 'zvjezdicama' (pod cenzurom).

>> Biskup Košić napao mlade koji iseljavaju iz Hrvatske: 'Odlazak iz domovine mogao bi se nazvati i dezerterstvom'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iseljava naša mladost koja bi svojim ostankom mogla poboljšati život u zemlji. Danas je moderno otići iz domovine, pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom. Moramo se upitati omogućuje li se napredak mladima u zemlji. Međutim, oni koji odlučuju o tome misle samo na sebe", kontroverzni je odlomak njegove najnovije propovjedi.

Nakon ovog 'ko zna kojeg po redu' 'faila' iz crkvenih redova, slijede tri primjera 'failova' iz političko-gospodarsko-sportske domene. Kao ulje i voda reagirali su slovenski i hrvatski premijer Miro Cerar i Andrej Plenković čiji je novi pokušaj da se granični spor ubrzo riješi slavno propao. Propao je i Janičin pokušaj 'prozračivanja' zraka u HNS-u jer je Davor Šuker jučer izabran za novo-starog predsjednika. Koje iznenađenje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenadila je tek predstavnica vjerovnika Agrokora Marica Vidaković koja je poslala jasnu poruku izvanrednoj upravi Agrokora i Anti Ramljaku. Nakon sastanka s njima poderala je nacrt plana nagodbe, uz riječi da autori iste neće imati mirne blagdane.

>> Slovenski mediji se raspisali o razgovoru dva premijera: susret Plenković-Cerar ocijenili su - neuspješnim

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> 'HNS treba prozračiti, situacija s jednim kandidatom nije zdrava': Plenković i Kostelić pozivaju na promjene

>> Vidaković nakon sastanka s Ramljakom poderala prijedlog nagodbe pred kamerama: 'Gospoda vjerojatno neće imati ugodne blagdane, barem ne sa strane dobavljača'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tko. Mirne blagdane svakako će imati ostatak Hrvata koji ne sjede u izvanrednoj upravi Agrokora. Doduše, možda i ne tako mirne, kad probavni sustav počne reagirati nakon dana prejedanja. 'Dopuštenje' za 'neumjerenost u jelu i piću' dobili su direktno od Crkve, kao da im vlastita labilna savjest već to nije 'dopuštala'. Nedjelja, naime, ove godine ima prednost ispred Badnjaka, kada se inače posti. Ove nedjelje/Badnjaka, poručio je glasnogovornik Zagrebačke nadbiskupije, postiti zbog toga ne morate.

>> Hrvati dobili 'dopuštenje' i od Crkve: ovaj Badnjak ne morate postiti jer 'nedjelja ove godine ima prednost ispred Badnjaka'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bilo to za ovaj tjedan, a kao zaključak na sav ovaj 'ultra kontradiktorni bućkuriš'  od događaja u Hrvatskoj prilažem sljedeću rečenicu: 'Isuse mileni, Bože moj...'. Sretan Vam Božić!

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo