Uspjeh hrvatske znanstvenice / Iva Tolić dobila znanstveni Oskar i dva milijuna eura za istraživanje!

U znanstvenim krugovima je poznato - od ovoga je bolji samo Nobel. Ono što je glumcu Oskar, to je znanstveniku stipendija Europskog istraživačkog vijeća

16.6.2015.
21:19
VOYO logo

Iva Tolić, mlada znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković dobila je fanatastično priznanje za svoj rad. Europsko znanstveno vijeće dodijelilo joj je 2 milijuna eura da nastavi sa svojim  istraživanjem koje bi treba pridonijeti razvoju lijekova. Riječ je o svojevrsnom znanstvenom Oskaru jer Europsko znanstveno vijeće financira samo najbolje od najboljih.

U znanstvenim krugovima je poznato - od ovoga je bolji samo Nobel. Ono što je glumcu Oskar, to je znanstveniku  stipendija Europskog istraživačkog vijeća. Hrvatska znanstvenica Iva Tolić prava je zvijezda znanosti, a potvrdila je to na današnjoj dodjeli nagrada u Bruxellesu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretna sam što sam uopće dobila taj grant. To će mi omogućiti da se bavim znanosšću u Htvatskoj, na institutu Ruđer Bošković. Jako sam se htjela vratiti u Hrvatsku nakon što sam 15 godina provela vani i mogu reći da mi je za sada jako lijepo, na IRB su mi pružili sve uvjete koje su mi potrebni za rad", kazala je Iva.

Nagrada teška 2 milijuna i 150 tisuća eura najprestižnija je u Europi. S tim novcem će moći nastaviti svoje istraživanje na području biofizike stanica koje će u budćnosti poslužiti liječenju kancerogenih bolesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova, nesvakidašnja slika Hrvatske, mogla bi pomoći da mladi školovani znanstvanici promisle dva put prije nego li krenu put Europe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo