ČLAN AMERIČKE AKADEMIJE ZNANOSTI / Ivan Đikić za RTL: 'Ovo je veliko priznanje, ali i obaveza da nastavim rad s mladima'

Cilj mi je učiti i raditi za dobrobit društva te poticanje novih otkrića, poručio je Đikić u razgovoru za RTL

25.4.2019.
18:05
VOYO logo

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu, izabran je za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti u sekciji prirodnih znanosti.

Svečana ceremonija ulaska više od 200 novih članova u Akademiju bit će održana u listopadu u Cambridgeu u Massachusetsu, a svoje dojmove i očekivanja, kao i daljnje planove nakon još jednog značajnog međunarodnog priznanja Đikić je podijelio u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Biti član takve institucije predstavlja veliko međunarodno priznanje i ispunjavanje karijere, ali je istovremeno i obaveza da nastavim rad u znanosti i popularizaciji znanosti te rad s mladima, napose rušenje granica u društvu gdje se više ne gledaju prave vrijednosti, nego samo kratke dobiti što je vrlo pogubno za društvo'', istaknuo je Đikić u razgovoru za RTL.

''Ovo je i priznanje laboratorijima u kojima sam radio i radim, mojim mentorima i kolegama na Sveučilištu, to je sve zajedničko priznanje svim tim ljudima i mojoj obitelji koja mi daje podršku, ljubav i snagu da se mogu toliko posvetiti znanosti i biti tako zadovoljan i sretan'', naglasio je hrvatski znanstvenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče daljnjih koraka, kazao je da je tu smjera na rad s članovima Akademije među kojima su istaknuti mislioci različitih profesija i poručio: ''Cilj mi je učiti i raditi za dobrobit društva te poticanje novih otkrića''.

Cijeli razgovor s Ivanom Đikićem pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Akademija od 1780. godine redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima.

Među članovima Akademije više je od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade, a neki od najpoznatijih članova bili su Charles Darwin, Albert Einstein i Martin Luther King Jr. dok je među novoizabranim članovima i bivša prva dama SAD-a Michelle Obama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo