'NOVE ODLUKE U KOMUNALNOM REDU' / Ivica Puljak za RTL komentirao kompletno kritično stanje u gradu: 'Neke stvari radikalno moramo mijenjati...'

Najavio je i novi izlaz iz trajektne luke iduće sezone. 'Moguće da će promet biti takav da možda to i neće biti gotovo do početka sezone, ali ja računam da ćemo u sljedećih godinu dana riješiti taj problem', rekao je Puljak

31.7.2022.
21:30
VOYO logo

Nova se pravila tek trebaju dogovoriti, no problema u Splitu novi-stari gradonačelnik ima još.

U Splitu je reporter RTL-a Danas, Rade Županović koji razgovara s gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je situaciju u gradu jer u svega dva dana dva su velika problema. Hitna pomoć nije mogla intervenirati, uz pomoć je njihova misija ipak bila uspješna.

Image
po uzoru na druge gradove /

U Splitu što zbog kaosa, što zbog prometa, što zbog gužvi - predlaže se uvođenje turističke policije

Image
po uzoru na druge gradove /

U Splitu što zbog kaosa, što zbog prometa, što zbog gužvi - predlaže se uvođenje turističke policije

"Na žalost ta dva događaja pokazuju da nam se infrastruktura teško bori s ovolikim brojem gostiju i da neke stvari radikalno moramo mijenjati, no srećom nije se ništa loše za građane dogodilo, ali mi moramo sve što je u našoj moći da se takve stvari niti ne ponavljaju", poručuje Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je što u ove tri godine aktualna gradska vlast može napraviti po pitanju izlaska iz trajektne luke.

"Mi smo zajedno sa stručnjacima odlučili taj problem riješiti zauvijek zajedno sa urbanistima i arhitektima, pripremili smo tzv. anketni natječaj. To je jedan program rješenja cijele istočne obale u kojoj je prometno rješenje najvažniji dio toga i mi ćemo u roku sljedećih 15-ak dana raspisati taj natječaj i do kraja godine bi trebali dobiti konačno rješenje prometnog izlazaka iz trajektne luke, a onda s hrvatskim cestama i željeznicama i realizirati taj projekt", govori gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i novi izlaz iz trajektne luke iduće sezone.

"Moguće da će promet biti takav da možda to i neće biti gotovo do početka sezone, ali ja računam da ćemo u sljedećih godinu dana riješiti taj problem iako ova suradnja koju zasad imamo s hrvatskim cestama i željeznicama, i dalje se nastavlja na ovakav dobar način kao i do sada", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani se žale na ponašanje turista. Grad Split nema odluku o komunalnom redu i to ste odlučili promijeniti.

"Upravo tako Grad Split ima odluku o komunalnom redu, ali ona nije propisala kazne za pojedinačne slučajeve i mi ćemo napraviti nove odluke u komunalnom redu uzimajući u obzir iskustva najboljih gradova u Hrvatskoj, ali uzimajući u obzir i da je sve više turista koji imaju oblike neprimjerenog ponašanja, ali većina se ponaša primjereno. Za sljedeću sezonu bi mi trebali imati sve spremno", zaključuje Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo