NAKON IZBORNOG TRIJUMFA / Ivica Puljak za RTL: 'Pozivam sve građane da gledaju kako izgleda život u Splitu. Bit će dobar primjer ostalima'

Gost RTL-a Danas je Ivica Puljak, novi-stari gradonačelnik Splita

11.7.2022.
19:25
VOYO logo

Politički manevar itekako se isplatio. Osim što je Ivica Puljak ponovno sjeo u gradonačelničku fotelju, stranka Centar osvojila je ukupno 15 mandata u gradskom vijeća za razliku od proteklih izbora kada su imali sedam mjesta u vijeću.

Ono što slijedi je preuzimanje Banovine, ali i slaganje gradskog vijeća. To neće biti teško kao što je bilo prije godinu dana?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo tako. Sačekat ćemo službene rezultate. Mislim da ćemo do kraja tjedna preuzeti upravljanje Gradom, a vrlo skoro ćemo formirati gradsko vijeće. Ovih dana ćemo razgovarati s Mostom i SDP-om i njima ponuditi suradnju. Mislim da će do te suradnje i doći i mislim da ćemo se svi zajedno koncentrirati na dobrobit grada."

Image
novi/stari gradonačelnik /

Puljak nakon pobjede poručio: 'Jasno je svima što građani žele, žele natječaje, a ne klijentelizam!'

Image
novi/stari gradonačelnik /

Puljak nakon pobjede poručio: 'Jasno je svima što građani žele, žele natječaje, a ne klijentelizam!'

Tko bi mogao biti predsjednik gradskog vijeća?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ćemo vidjeti. Razgovarat ćemo s partnerima. Mislim da tu neće biti problema. To je veliki posao i vrlo odgovoran posao i siguran sam da ćemo naći najbolju osobu za to."

Tri godine mandata su ispred vas. Imate gotovo pa sigurnu većinu u gradskom vijeću. Više opravdanja nema. Sad imate otvoren put za projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo tako. Mi opravdanja nikad nismo ni tražili, i dali smo ostavku i išli ponovno na izbore da od građana zatražimo podršku. To smo i dobili. Sada zaista ćemo imati odriješene ruke da napravimo sve ono što smo obećali i da Split zaista postane grad primjer i ja pozivam sve ljude, sve građane Hrvatske da gledaju kako izgleda život u Splitu. Mislim da će to biti dobar primjer za ostale gradove, a u konačnici i za cijelu Hrvatsku na koji način i kojim smjerom treba ići naše društvo."

Što je Vaš prioritet u ovom trenutku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavit ćemo projekte koje smo započeli. Gospodarit ćemo otpadom tako da će za tri godine Grad Split odvajati 50 posto otpada i biti primjer kako se gospodari otpadom. Popravit ćemo javni prijevoz, napraviti garaže i ostale prometnice, a onda ćemo napraviti vrtiće i škole. Na kraju ovog mandata od tri godine, sva djeca će imati mjesto u vrtiću u Gradu Splitu i razvijat ćemo GUP tako da planove za budući razvoj grada i ono što sam siguran da ćemo imati odličnu suradnju u Gradskom vijeću. Ne samo s većinom nego i sa svima ostalima. Mislim da je došlo jedno vrijeme da zaista postignemo konsenzus oko najvažnijih stvari u Gradu Splitu i da svi zajedno funkcioniramo. Oporba će kritizirati, kritika je uvijek dobrodošla, ali mislim da dolazi vrijeme jednog konsenzusa, ja bih rekao jedne blaže situacije u politici Grada Splita jer su tako građani odlučili na izborima.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo