Splitske 'igre stupića' / Ivošević objavio foto-kolaž obale u Splitu 'prije i poslije', pa pitao: 'I? Je li ovo bilo teško?'

Image
Foto: Facebook/Bojan Ivošević

Tu su godinama automobili bili parkirani po sistemu 'jedan na drugom', nova-stara gradska administracija obećava sljedeći korak s tim dijelom obale

19.7.2022.
8:36
Facebook/Bojan Ivošević
VOYO logo

Kasno sinoć zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević objavio je na društvenim mrežama fotografije istočne obale splitske luke, "prije i poslije" sređivanja dijela kod autobusnog kolodvora gdje su se dugi niz godina parkirali automobili, nerijetko i po pravilu "jedan na drugom".

"Reklo bi se: 'Je l' to bilo teško?', a sad kad padnu vrućine vrime je da se to i ozeleni. Slike kakve smo dosad viđali stvarno nisu bile dostojne našeg grada", dopisao je Ivanišević ispod minijaturnog foto-kolaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je reizabrani gradonačelnik Ivica Puljak sa svojom administracijom ponovo preuzeo vlast u Gradu Splitu nekoliko dana nakon održanih izbora i kreševa predizborne bitke u kojoj je bilo, reklo bi se, baš svega, nova-stara administracija naveliko je krenula prezentirala svoje planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljak je još nekoliko dana ranije rekao da namjerava ponovno oživjeti inicijativu iz 2014. kada su gradonačelnici Splita, Rijeke i Osijeka pokušali pokrenuti proces kojim bi i ta tri grada, kao odavno Zagreb, dobili status i županije, pored onog gradskog.

"Srednjim školama, zdravstvom i pomorskim dobrom sad upravljaju županije, zbog čega gradovi ne mogu upravljati nekima od svojih najvažnijih resursa", kazao je tada Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jedina od tri spomenute kategorije koja donosi profit, i to vrlo velik, je pomorsko dobro. Ono što čini najbitniju razliku na fotografijama koje je sad objavio Ivošević, stupići su koji su od nogostupa pomaknuti dalje prema kolniku ulice tako da se automobili više ne mogu parkirati na onome što bi, kako najavljuje, trebalo postati zelenom površinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo