Tragedija u Kabulu / Iz Afganistana stižu i dobre vijesti: Dvojica ozlijeđenih hrvatskih vojnika stabilno

Image
Foto: AP IMAGES

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su u Afganistanu bili angažirani na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga

24.7.2019.
17:31
AP IMAGES
VOYO logo

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskoga kontingenta NATO-ove misije potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu, koji su stradali rano jutros tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, stabilno su i izvan životne opasnosti.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su u Afganistanu bili angažirani na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga. Svi ostali pripadnici 10. hrvatskog kontingenta su dobro i ne nalaze se u neposrednoj opasnosti.

Tijekom dana, o izvanrednom događaju i stanju na području misije potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov razgovarali su sa zapovjednikom NATO-ove misije „Resolute Support“ generalom Austinom Scottom Millerom koji je izrazio sućut zbog pogibije hrvatskog vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, razgovarali su o ozlijeđenim pripadnicima Hrvatskog kontingenta koji se nalaze na oporavku u američkim bolnicama u Kabulu i Bagramu kao i o intenzivnim pripremama za transport poginulog pripadnika i dvojice ozlijeđenih pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatsku.

Tijekom sutrašnjeg dana u Afganistan će krenuti tim Ministarstva obrane i Oružanih snaga predvođen zapovjednikom Zapovjedništva specijalnih snaga brigadnim generalom Pericom Turalijom kako bi posjetio ozlijeđene vojnike te pružio potporu ostalim pripadnicima Hrvatskoga kontingenta u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo