egzodus turista / Iz Dubrovnika je danas otišlo oko 500 Britanaca, gradonačelnik izjavio: 'Siguran sam da će i dalje dolaziti'

Gradonačelnik Dubrovnika je rekao kako su određeni gradovi i županije pokazali odgovornost, a određeni nisu

21.8.2020.
19:26
VOYO logo

U Dubrovniku je održana i izvanredna sjednica turističkog vijeća koju je sazvao sam dubrovački gradonačelnik. Prema posljednjim informacija u gradu boravi oko 2 i pol tisuće Britanaca. Iz grada je danas otišlo njih oko 500, ali s dolaznim letovima došlo je njih oko stotinu. Stoga se čini kako će Britanci nastaviti dolaziti.

Britanci će nastaviti dolaziti

''Ja vjerujem da ima nade da će Britanci i dalje dolaziti. Čekamo službene odluke British Airwaysa, Jet.coma i EasyJeta, vezano za nastavak letova prema Dubrovniku. Ako do utorka dobijemo potvrdnu informaciju, siguran sam da će Britanci i dalje nastaviti dolaziti u Dubrovnik'', kazao je za RTL Danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U posljednja 24 sata sam imao čak pet intervjua za vodeće britanske medije u kojima sam istaknuo Dubrovnik kao grad s vrlo niskim brojem zaraženih te s nijednim zaraženim strancem'', dodao je Franković.

Potom je naglasio kako je Dubrovnik poželjan i siguran. Odgovornost je bila vrlo bitna. Gradonačelnik Dubrovnika je rekao kako su određeni gradovi i županije pokazali odgovornost, a određeni nisu. Sam Franković nedavno je pisao i Borisu Johnsonu jer je želio da se pandemija u Hrvatskoj promatra po regijama. No iako je UK tu napomenu izignorirao, Njemačka ju je prihvatila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Skupocjena zabava /

Turisti nezadovoljni cijenom ulaznice za Dubrovačke zidine: 'Jako je skupo, a samo je šetnja'

Image
Skupocjena zabava /

Turisti nezadovoljni cijenom ulaznice za Dubrovačke zidine: 'Jako je skupo, a samo je šetnja'

''Ne bih rekao da su nas izignorirali, to je bilo prije više od četiri tjedna. Oni nas tada nisu stavili na crvenu listu, iako je bilo najavljeno da ćemo ići na crvenu listu u istom trenu kada i Španjolska. Dali su nam priliku i mi je nismo iskoristili. Nažalost, Britanija nije prihvatila da nas se promatra po regijama. Želio bih se zahvaliti ministru vanjskih poslova i ministrici turizma na sjajno odrađenom poslu po pitanju Njemačke'', rekao je gradonačelnik Dubrovnika.

Podsjetio je kako u Dubrovniku sezona ne završava s Velikom gospom, nego sezona traje skroz do studenoga. Primarno tržište Dubrovnika ove godine je Hrvatska. Brojni hrvatski građani su odlučili doći u Dubrovnik te u Dubrovniku nastavljaju s jakom kampanjom prema domaćem turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dubrovnik je atraktivan i nije skup'', poručio je Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo