glavni je cilj depolitizacija / Iz HRID-a poručili: 'Spremni smo preuzeti odgovornost i dužnost za provođenje reformi'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U cilju provedbe navedenih reformi, politička stranka HRID spremna je preuzeti odgovornu dužnost u Saboru i u resorima koji su vezani za reforme za koje se zalaže

12.12.2015.
12:30
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Stranka Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) definirala je na kojim će reformama inzistirati u razgovorima s dvjema velikim koalicijama i spremna je, radi provođenja tih reformi, preuzeti odgovornu dužnost u Saboru i u resorima vezanim za te reforme, priopćeno je iz te stranke.

Predsjedništvo stranke Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) je na sjednici u petak, 11. prosinca utvrdilo pregovaračke pozicije i definiralo reforme na kojima će HRID inzistirati u razgovorima s koalicijom Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom te vremenski rokovi u kojima se one moraju provesti, priopćeno je u subotu iz te stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjevi HRID-a su depolitizacija javne uprave i javnih poduzeća, reforma znanosti i obrazovanja te demokratizacija političkih stranaka, koji će se provesti mijenjanjem Zakona o političkim strankama, Zakona o prijenosu vlasti i Zakona o obrazovanju i znanosti. 

U cilju provedbe navedenih reformi, politička stranka HRID spremna je preuzeti odgovornu dužnost u Saboru i u resorima koji su vezani za reforme za koje se zalaže. Izabrani zastupnici HRID-a spremni su preuzeti obavezu i stvarnu namjeru za provođenje navedenih reformi, ali i poduprijeti sve druge reforme nužne za boljitak države, kaže se u priopćenju koje je HRID u subotu uputio medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo