Think Green - Jarun 2022. / Iz Jaruna izvađeno 700 kilograma otpada: Od guma, kanua i sajli do plastičnih boca i limenki

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ekološka akcija Think Green ima znatne i pozitivne učinke na zajednicu, podizanje svijesti o važnosti zaštite okoliša i odnos čovjeka prema prirodi

10.7.2022.
17:02
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

U sklopu ekološke akcije 27. Think Green - Jarun 2022. tijekom vikenda je u organizaciji Ronilačkog kluba Roniti se mora sa šest lokacija iz zagrebačkog jezera Jarun izvađeno više od 700 kilograma različitog otpada.

U akciji čišćenja ronioci, njih 55, na dnu jezera Jarun pronalazili su otpadne gume, potonule kanue, sajle, plastične boce i limenke te slične materijale kojima nikako nije mjesto u vodi, priopćio je organizator, napominjući da je sav otpad propisno zbrinula CIOS grupa, dugogodišnji aktivni partner projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciji je sudjelovalo ukupno 80 volontera iz Ronilačkog kluba Roniti se mora Zagreb, Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb, Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, KPA Drava - Varaždin, KPA Vodomar - Duga Resa, Ronilačkog kluba Agramsub, DVD-a Legrad i Vatrogasne zajednice grada Svete Nedelje.

Podršku akciji pružili su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, National Geographic Hrvatska, INA, Jamnica, Mares, Garmin, Zagrebačke pekarne Klara te medijski pokrovitelji Scubalife magazin, Scuba Skener i Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo suradnjom, koja traje od samih početaka projekta, naglasio je i glavni urednik National Geographic Hrvatska Hrvoje Prćić tijekom službenog otvorenja akcije, uz nazočnost izaslanika gradonačelnika Zagreba Gorana Petrovića.

Image
gori, smrdi, guši /

Nakon višednevnog požara odlagališta otpada u Sisku organizirali prosvjed: 'Siščani ne žele biti smetliščani'

Image
gori, smrdi, guši /

Nakon višednevnog požara odlagališta otpada u Sisku organizirali prosvjed: 'Siščani ne žele biti smetliščani'

Ekološka akcija Think Green ima znatne i pozitivne učinke na zajednicu, podizanje svijesti o važnosti zaštite okoliša i odnos čovjeka prema prirodi, zajednički je zaključak sudionika 27. izdanja projekta kojim se u organizaciji Ronilačkog kluba Roniti se mora čiste podmorja i jezera diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu Roniti se mora ističu kako rezultati akcije kroz proteklo desetljeće ukazuju na pozitivna kretanja i odgovorniji pristup građana Hrvatske prema okolišu, što potvrđuje važnost kontinuiranog održavanja edukativnih i ekoloških akcija, a njima pruža poticaj za daljnje društveno odgovorne aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike