JASNO I GLASNO / Iz Kluba Mosta tvrde: 'Hitno smijeniti veleposlanika Biščevića'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Troskot je podsjetio da je Biščevića kritizirao vođa hrvatske manjine u Vojvodini Tomislav Žigmanov da radi protiv interesa hrvatske zajednice u Srbiji

30.4.2021.
13:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Klub zastupnika Mosta zatražio je u petak hitnu smjenu hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića jer ne štiti interese hrvatskog naroda u toj zemlji, a poručili su i kako Hrvati u Srbiji kao nacionalna manjina trebaju imati barem ista prava kao srpska manjina u Hrvatskoj.

"Treba ga pozvati u Zagreb i smijeniti te postaviti veleposlanika koji će predstavljati interese hrvatskog naroda”, kazao je zastupnik Mosta Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troskot je podsjetio da je Biščevića kritizirao vođa hrvatske manjine u Vojvodini Tomislav Žigmanov da radi protiv interesa hrvatske zajednice u Srbiji, da je slabo reagirao na uvođenje bunjevačkog jezika, na prijetnje smrću Hrvatima u Vojvodini te na incident skidanja hrvatske zastave u Srbiji.

Image
'nije slučajno' /

Grlić Radman osudio skidanje hrvatske zastave s rezidencije u Beogradu: 'To podgrijava atmosferu mržnje'

„U godini i pol dana mandata Biščević se nije našao s našim predstavnicima, nije održao niti jedan sastanak”, istaknuo je Trskot dodavši da takva politika ne može biti prisutna kada je riječ o zaštiti interesa i prava hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtijevamo da Hrvati u Srbiji kao nacionalna manjina barem imaju ista prva kao srpska manjina u Hrvatskoj, poručili su iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo