GARDEN RESORT / Iz Tisnog odlazi poznati glazbeni festival. Razlog? Klasična hrvatska priča...

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort, dodatno je pojasnio bizarnu situaciju

30.5.2018.
14:30
Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Garden Resort nakon šest godina odlazi iz Tisnog, a organizatori su priopćili kako će ovo biti zadnja godina međunarodnog festivala koji je privlačio na tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta u ovo malo dalmatinsko mjesto.

Službeno priopćenje organizatora prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovog ponedjeljka, 28. svibnja, Općinsko vijeće Tisno glasovalo je za ponovno izdavanje dozvole rada Vortex beach baru, koja je bila ukinuta prošle godine zbog ilegalnog rada odmah uz našu lokaciju. Dozvola omogućava Vortexu da i u vremenu između između 07:00 - 12:00 ujutro od 15. lipnja do 1. rujna, pušta iznimno glasnu glazbu te na taj način onemogućava jutarnji odmor gostima festivala. Temeljem svakogodišnjih pritužbi naših gostiju i inozemnih partnera kontinuirano smo upozoravali na navedeni problem. Ovakvom odlukom Općinskog  Vijeća Tisno onemogućeno nam je odgovorno poslovanje te ispunjavanje ugovornih obveza koje smo preuzeli prema naših gostima. Slijedom navedenog, The Garden tim od 2019. godine napušta Tisno i uz potporu međunarodnih organizatora događaja započeli smo razgovore o novoj lokaciji za 2019., piše u priopćenju.

Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort, dodatno je pojasnio bizarnu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako smo jako sretni u Tisnom i još uvijek imamo ugovor s Hostinom, vlasnicima lokacije, ovo će biti naša zadnja godina kako ćemo ugostiti međunarodne događaje u Tisnom. Aktivno ćemo tražiti novu lokaciju za sezonu 2019. i dalje i već imamo nekoliko novih lokacija na umu. Odluka Općinskog vijeća u Tisnom, koja dozvoljava Vortexu da radi odmah uz nas i tijekom naših događaja u vremenu od 07:00 – 12:00 s glasnom glazbom, sprječava The Garden da omogući prigodno okruženje u kojem naši gosti mogu spavati, tako da se oni u budućnosti neće vraćati. Nudimo mali postotak kreveta za festivalske goste, a većina ih odsjeda u Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru. Šokirani smo odlukom Vijeća i osjećamo da gledaju kratkovidno na stvari. Čini mi se nevjerojatnim da mali partikularni interesi zaustavljaju projekt koji tijekom osam tjedana u Tisno dovede preko 20 000 inozemnih gostiju. Odluka za napuštanje Tisnog nije bila laka, ali bi ostanak u ovakvom okruženju trajno ugrozio projekt u koji smo zajedno s našim inozemnim partnerima uložili iznimno puno energije i financijskih sredstava. Neprimjereno glasna glazba lokalnog bara ne dopušta ljudima odmor u jutarnjim satima te gosti više ne žele odsjedati na lokaciji.Ove godine očekujemo do 20 000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta koji troše oko 100 eura po danu i ostaju minimalno 7 dana, a ovogodišnji budžet vanjskih promotora je otprilike 1,5 milijuna eura samo za programski dio. Ovo je najbolja godina do sada, četiri od šest događaja su rasprodana unaprijed za ovu sezonu, a imamo i dva nova događaja u planu za iduću godinu, kao i jedan manji događaj u predsezoni. Ove godine smo dodatno investirali u mobilne domove unutra lokacije kampa, ali sada će ovi gosti biti potpuno ometeni od strane Vortexa. Pokušat ćemo u razgovoru s drugim čelnicima lokalnih samouprava pronaći novu destinaciju za The Garden u Hrvatskoj. Osjećamo odgovornost i žao nam je brojnih mještana koji su nas kontaktirali i proteklih godina investirali u svoje smještajne kapacitete na bazi naših gostiju. Smatramo da je Općinsko vijeće donijelo odluku koja nije promišljena i dugoročno je štetna za lokalno stanovništvo s kojim iznimno dobro surađujemo. Nevjerojatno je da upravo predstavnici naših prijatelja iz Tisna donose ovakvu odluku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo