pet donatora / Izašlo na vidjelo koliko MOST koštaju sve te referendumske aktivnosti, bavljenje inicijativama oko svega i svačega

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Troškovi su to zakupnina i najamnina, bankarskih i usluga platnog prometa, prijevoza, oglašavanja, grafičkih i tiskarskih usluga i tako dalje

3.1.2022.
13:16
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Organizacijski odbori referendumskih inicijativa "Odlučujmo zajedno" i "Dosta je stožerokracije", iza kojih stoji Most, a iz kojeg tvrde da imaju dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma, objavili su da su na referendumske aktivnosti potrošili po 200-tinjak tisuća kuna. 

To je bitno manje od onoga što su mogli potrošiti, a to je po osam milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacijski odbor RI "Odlučujmo zajedno" naveo je da je za referendumske aktivnosti, od 2. prosinca prošle do 2. siječnja ove godine, potrošio 203.700 kuna.

Troškovi su to zakupnina i najamnina, bankarskih i usluga platnog prometa, prijevoza, oglašavanja, grafičkih i tiskarskih usluga itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pet donatora ta je Inicijativa dobila 205.000 kuna, glavinu sredstava (170.000 kuna), donirao je Most, manji iznos uplatila su dva građanina, Željko Ilijašević (5.000 kuna) i Ivan Pehar koji je donirao maksimalno dopuštenih 30.000 kuna.

Image
'DOSTA JE STOŽEROKRACIJE' /

Most: 'Uspjeli smo! Obje referendumske inicijative imaju dovoljno potpisa'

Image
'DOSTA JE STOŽEROKRACIJE' /

Most: 'Uspjeli smo! Obje referendumske inicijative imaju dovoljno potpisa'

Organizacijski odbor se, inače, može financirati iz donacija i vlastitih, odnosno osobnih sredstva, članova organizacijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Referendumske aktivnosti "Dosta je stožerokracije" stajale 224.600 kuna

Referendumske aktivnosti za inicijativu "Dosta je stožerokracije" stajale su 224. 600 kuna, od donatora je dobiveno nešto manje, 218.800 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je i u tom slučaju bio glavni donator, ukupno je uplatio 180.000 kuna, a ostatak do 218. 800 kuna donacije su građana i to od 50 kuna do 30.000 kuna koliko je donirao spomenuti Ivan Pehar.

Od 4. do 18. prosinca na više od 1200 mjesta diljem Hrvatske, Most je sakupljao potpise za raspisivanje ustavotvornog i zakonodavnog referenduma kojima se traži ukidanje covid potvrda i “stožerokracije”, odnosno da se ovlasti sa Nacionalnog stožera Civilne zaštite prebace na Sabor, koji bi o mjerama odlučivao dvotrećinskom većinom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mosta Božo Petrov je 23. prosinca objavio kako obje referendumske inicijative imaju dovoljno potpisa, 400.000, te najavio da će ih Hrvatskom saboru dostaviti 24. siječnja.

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je pak kako za pokretanje referenduma treba prikupiti 368.446 potpisa, odnosno deset posto od broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo