KAKVA BUDUĆNOST ČEKA EUROPU? / Izbori za Europski parlament: Političari su svoju glasačku dužnost odradili, čeka se konačna odluka građana

Ograničen izbornom šutnjom sadržaj poruka političara mahom je bio poziv na birališta

26.5.2019.
18:39
VOYO logo

Glas za buduće europarlamentarce dao je i državni vrh. Dio političara već tradicionalno je na glasovanje stigao rano, u pratnji obitelji, a bilo je i onih koji su građansku dužnost obavili sami. Ograničen izbornom šutnjom sadržaj njihovih poruka mahom je bio poziv na birališta.

Dobro raspoložen premijer Andrej Plenković jutros je obavio svoju građansku dužnost. Na istu je pozvao građane: ''Mislim da je jako važno da što veći broj naših sugrađana izađe na ove izbore, oni su važni za budućnost Hrvatske, ali i Europe''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na biralištu, ali bez pratnje, bio je i čelnik oporbe, predsjednik SDP-a Davor Bernardić. I on je objasnio zašto je važno da građani izađu na izbore: ''Iznimno je važno izići na izbore i odlučiti kako će živjeti naša djeca, kakva će biti budućnost Hrvatske unutar Europske unije i kako će živjeti sami ljudi''.

Image

Političari na biralištima: 'Važno je da što više građana izađe na izbore'

Image

Političari na biralištima: 'Važno je da što više građana izađe na izbore'

Svoj glas za eurozastupnike dala je i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Na biračko mjesto došla je sa suprugom Jakovom.  Objasnila je i koje su bolje opcije glasovanja od aktualnih, poput, primjerice, elektroničkog - prilika za iseljenike: ''Ja sam sudjelovala u organizaciji izbora u Afganistanu. Uđete u jednu kućicu gdje možete povući zastore, a da vas nitko ne vidi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnost izbora prokomentirao je i njezin suprug: ''Moramo pokazati da smo pravi europski građani''. ''I da vodimo, a ne slijedimo europske politike'', dodala je predsjednica.

Izlaznost veću od 30 posto jutros je očekivao predsjednik Sabora Gordan Jandroković: ''Izbori su onaj trenutak kada građani odlučuju o tome tko će ih predstavljati i to je najvažniji dan demokracije''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno, prvi na biralištu sa suprugom Vesnom i psom Rudijem bio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić: ''Jedina moja želja je da danas prođe sve u redu''.

Na izbore u rodnom Metkoviću izišao je i tajnik MOST-a Nikola Grmoja: ''Koja Hrvatska će pobijediti? Hoće li pobijediti poslušnička Hrvatska ili će pobijediti borbena, čestita i ponosna Hrvatska?''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada preostaje čekati konačnu odluku građana.  

Izborni dan i noć pratite na portalu Vijesti.hr i RTL Televiziji. Cijeli dan pratimo što se događa na biralištima, kakva je izlaznost te ćemo donijeti i prve prognoze i finalne rezultate izbora. Prve izlazne ankete RTL Televizija donosi odmah nakon zatvaranja birališta u 19 sati u RTL-u Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo