'POTREBAN JE RESET' / Izborni poraz teško pogodio stranku: Cijeli splitski HDZ podnio ostavke

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ostavke su sinoć podnijeli svi članovi predsjedništva GO

19.7.2022.
14:18
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Tjedan i pol dana nakon što je Ivica Puljak ponovno izabran za gradonačelnika Splita, sve gradske strukture HDZ-a podnijele su ostavke, piše Dalmacija Danas. Tu informaciju su im potvrdili izvori unutar HDZ-a.

Ostavke su sinoć podnijeli svi članovi predsjedništva GO, dakle Stipe Čogelja, Ivica Kusić te Toni Tomas, ali i tajnik Tomislav Prljević te rizničar Miljenko Modrić. Praktički je cijeli Gradski odbor raspušten, iako to tek treba formalizirati Županijski odbor stranke – najavljeno je kako u četvrtak dolazi premijer Andrej Plenković nešto "otvoriti" na ovom području pa će se onda obaviti konzultacije – ali mandati su stavljeni na raspolaganje čak i među predsjednicima gradskih temeljnih ogranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranci je bio potreban jedan temeljiti 'reset'. Dosta je članstva bilo nezadovoljno načinom vođenja stranke posljednje vrijeme, čak nevezano od izbornih rezultata. Malo se pitalo ljude na terenu, nuđena su gotova rješenja, a takav odnos je 'štufao' članstvo tako da je promjena potrebna", kazao je za Dalmaciju Danas jedan od dugogodišnjih članova HDZ-a s kojim smo razgovarali.

Očekuje se imenovanje v.d. predsjednika stranke, a to bi trebao biti Tomislav Gojo, ravnatelj gradskog Crvenog križa te nekadašnji gradski vijećnik HDZ-a koji se posljednjih godina donekle povukao iz žiže političkih događanja, koji ima podršku barem 23 temeljna ogranka. Njegov mandat bi trebao trajati šest mjeseci, u tom periodu ima dva ključna posla: proći kotarske izbore početkom rujna ove godine te potom organizirati unutarstranačke izbore, negdje u studenom, kako bi se gradska organizacija HDZ-a temeljito pripremila za iduće lokalne i parlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo