nisu zadovoljni / Izjavom naljutila uzgajivače pasa: 'Daje li predsjednica podršku 'brisanju' naše kulturne baštine?'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

S njenom porukom 'Udomi, ne kupuj' pojedini uzgajivača pasa nisu se složili

28.10.2018.
14:44
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović povodom Dana zaštite životinja u subotu je, u Uredu predsjednice, ugostila udruge prijatelja životinja iz cijele Hrvatske s ciljem svraćanja pozornosti javnosti na odbačene i napuštene životinje uz poruku "Udomi, ne kupuj". 

U Uredu su bili predstavnici 14 udruga koje spašavaju i štite životinje iz cijele Hrvatske, a predsjednica je istaknula kako na temelju njihova primjera želi poslati poruku da je udomljavanje poželjnije i društveno odgovornije od kupnje životinja jer se tako spašava na stotine ljubimaca koji su u skloništima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzagjivačima predsjedničina poruka zabrinjavajuća

Image

Predsjednica i 'prvi' psić na Danima otvorenih vrata povodom Dana zaštite životinja

Image

Predsjednica i 'prvi' psić na Danima otvorenih vrata povodom Dana zaštite životinja

Ipak, s njenom porukom pojedini uzgajivača pasa nisu se složili. Hrvatska udruga dalmatinskih pasa "Atila Dubac" na svojoj Facebook stranici objavila je otvoreno pismo predsjednici u kojoj navode da je davanje podrške sloganu "Udomi, ne kupuj" u zemlji Dalmatinskog psa, Hrvatskog ovčara, Posavskog goniča, Istarskih goniča, Tornjaka i Međija vrlo zabrinjavajuće.

"Da li time predsjednica daje podršku 'brisanju' naše povijesti i naše kulturne baštine? Identiteta našeg naroda? Ili negiranja kontroliranih uzgoja pasmina drugih naroda jer bi po ovome trebao 'nestati' uzgoj svih pasmina pasa čiji vlasnici ulažu golemo znanje i sredstva kako njihovi psi ne bi završili po ovakvim skloništima? Ovo je tužno i nedopustivo. Udomite ili kupite iz kontroliranog uzgoja, to je demokracija!", navodi udruga na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo