novi suludi trošak / Iznajmljivači će zbog izmjene Zakona morati rušiti ili u potpunosti preuređivati svoje apartmane?!

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja Makarska Anđelko Kujundžić rekao je da bi se prema izmjenama tog zakona sadašnja kvadratura sobe u apartmanu (15 kvadrata) povećala na 20

13.3.2018.
21:25
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Prema planu o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti postići će se veća kvadratura apartmana, no smanjit će se broj kreveta. Zakon bi trebao stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine, piše Slobodna Dalmacija. 

Izmjene tog zakona mogle bi značiti velike troškove za iznajmljivače. Ministar turizma Gari Capelli rekao je da će HBOR omogućiti povoljne kredite za takvu vrstu smještaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja Makarska Anđelko Kujundžić rekao je da bi se prema izmjenama tog zakona sadašnja kvadratura sobe u apartmanu (15 kvadrata) povećala na 20. Iznajmljivači bi tako umjesto 12 kvadrata sobe za dvije osobe plus kupaonica od tri kvadrata, morali imati sobu od 16 kvadrata uz kupaonicu od 4 metra kvadratna.

"To bi bili strašni troškovi, trebali bi se rušiti pregradni zidovi u sobama i nauštrb druge sobe ili prostorije graditi novo kupatilo od 4 kvadrata i mislim da mnogi iznajmljivači ne bi ni pristupili rušenju čime bi se povećao broj apartmana na ”crnom” tržištu. Bilo bi onda bolje sagraditi novu kuću s propisanom kvadraturom apartmana, nego rušiti postojeću", objasnio je Kujundžić i dodao da povoljni krediti iznajmljivačima ne znače puno. Namjera ovakih izmjena zakona je dovesti privatni smještaj na razinu hotelskog, kaže direktor TZ Tučepi, Ivo Mravičić. Pojašnjava da bi se rušenjem postojećih soba od sadašnje tri dobije dvije ili jedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva su pak o ovoj temi poručili da nacrt izmjena Zakona još nije izrađen, a kažu i da je riječ o nacionalnom programu razvoja malih obiteljskih hotela kako bi se obogatila ukupna smještajna ponuda, potaknulo samozapošljavanje u turizmu i poduzetnička aktivnost, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo