ZAVRŠILO IZMJEŠTANJE UREDA / Iznenađenje u Zagrebu: Predsjednica prošetala s Bandićem, no građani ih nisu doživjeli

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je svoje izmještanje ureda, a za kraj je ostavila Grad Zagreb

7.2.2019.
20:30
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je svoje izmještanje ureda, a za kraj je ostavila Grad Zagreb. 

Ovaj put nije bilo tradicionalnog podizanja predsjedničine zastave, već se Kolinda Grabar Kitarović samo spustila iz svog Ureda na Pantovčaku do zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izabrala bih malo više boja"

Kolinda Grabar Kitarović nakon sastanka u Gradskoj upravi zagrebačkom je gradonačelniku  jedva pronašla koju zamjerku, poput fasada. "Rekla sam da bih izabrala ipak malo više boja, od smeđe i sive, koje se koriste  u obnovi zgrada. Zagreb treba malo zasjati, ali ne previše šareno. Grafiti, razvrstavanje otpada i to je to", kazala je Grabar-Kitartović. 

Ali zato predsjednica nije stajala u pohvalama za Bandića - od brige za beskućnike, besplatnih tramvajskih karata do udžbenika. Tolike pohvale dovoljno za pitanje može li tako i u cijeloj Hrvatskoj. "Ja sam gradonačelnik pola Hrvatske već 19 godina, a da li ću biti gradonačelnik cijele Hrvatske o tome će odlučiti građani Republike Hrvatske", kazao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo građane se danas nije moglo vidjeti u njihovoj blizini. Iako su prošetali centrom grada, nitko nije prišao za fotografiranje. Predsjednica je to protumačila da su svi na poslu i obišla unaprijed dogovorene lokacije.

"Ne volim salonski oblik"

Izmještanjem ureda Grabar Kitarović je prošla cijelu Hrvatsku. Ponekad žestoko kritizirala Vladu, i misle neki pripremala sebi kampanju. "Ne znam zašto bi to meni služilo, predsjednik može sjediti i u uredu. Ne volim salonski oblik. Mislim da je moja dužnost osjetiti stvarni život u Hrvatskoj i biti čvrsto na zemlji", rekla je predsjednica.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je čitala bajke djeci, obišla bolnice, brojne tvrtke, razgovarala s poduzetnicima kao i danas u Zagrebu. 

Puno se slikala, a konkretno se učinilo? "Riješili više pitanja državne imovine, administrativna pitanja, cijena karata za ljude na otocima, izložit ćemo na analizi", kazala je predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da je sve to, od osiguranja, dnevnica, fotografa smještaja stajalo između 150 do 200 tisuća kuna. Iz Ureda tvrde malo, s obzirom koliko se postiglo.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo