Odlagalište prepuno smeća / Izvanredno stanje u Puli zbog otpada: 'U utorak bi Kaštijun mogao biti u normalnoj funkciji'

Image
Foto: RTL Danas

'Nitko se ne mora brinuti. Ne samo Puljani nego i ostali građani Istre', poručio je Fabio Giacometti

8.6.2022.
20:04
RTL Danas
VOYO logo

U Istri muku muče s otpadom jer glavni centar za otpad nije u funkciji. RTL-ova Petra Fabijan Kapov otkriva ima li rješenja za taj otpad.

Problem je kvar na procesnoj dizalici odnosno zastoj na automatskom radu. Ako nema procesne dizalice ne mogu se puniti bio boksovi što znači da je nemoguće ponovo donositi novi miješani komunalni otpad. U praksi to znači da će se otpad moći sakupljati još danas i eventualno sutra ujutro. Ovo je problem koji nije nimalo bezazlen, a Kaštijun bi mogao biti van funkcije sljedećih pet do šest dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali smo s Fabiom Giacomettijem, direktorom tvrtke za gospodarenje otpadom KAŠTIJUN d.o.o.

„Ovdje se trenutno ovlašteni serviseri i prema njihovoj najavi očekujem da će njihov rad biti gotov u nedjelju. Mi bi onda u ponedjeljak mogli servisirati te bi u utorak Kaštijun mogao biti u normalnoj funkciji. Nadam se bi se u srijedu mogli vratiti na staro s tim da smo donijeli odluku da ćemo od sutra privremeno zbrinuti miješani komunalni otpad u deponij kod nas. Učinit ćemo sve da se spriječi širenje neugodnog mirisa“, objašnjava Giacometti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TO JE EDUKACIJA, NE KAZNA' /

Mještanima Koprivnice kojima će smeće viriti iz kanti ili će širiti neugodne mirise prijeti kazna od 100 kuna

Image
'TO JE EDUKACIJA, NE KAZNA' /

Mještanima Koprivnice kojima će smeće viriti iz kanti ili će širiti neugodne mirise prijeti kazna od 100 kuna

Poručio je da se Puljani ne moraju brinuti da će im ulice i mjesta za odlaganje otpada biti prepuni smeća.

„Nitko se ne mora brinuti. Ne samo Puljani nego i ostali građani Istre. Do sada je sve išlo redovito. Ovih pet dana smo redovito primali smeće i još ćemo pet dana morati rješavati problem preko privremenog deponija. Naši dokumenti nam to omogućuju. To je interventna situacija i došao je trenutak da se takva intervencija mora iskoristiti“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je hoće li biti novih troškova za građane.

„Bit će troškova za građane, ali ne prevelikih zbog toga što trošak priprema za privremeno deponiranje i posebnog tretman koji će tamo biti i cijena vraćanja nazad, ali ne govorimo o prevelikom udaru o kojem se priča“, izjavio je Fabio Giacometti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo