PITANJE RADA NEDJELJOM / 'Ja sam sklon da je nedjelja slobodna za sve ljude, ali mi smo turistička zemlja i moramo se tome prilagoditi'

Image
Foto: Vijesti.hr

Državni tajnik za demografiju rekao je kako bi se ove godine mogao predložiti zakonski prijedlog o radu nedjeljom

5.3.2017.
14:16
Vijesti.hr
VOYO logo

Državni tajnik za demografiju Marin Stromta za N1 je govorio o mogućem ograničavanju rada nedjeljom te rekao kako se ova tema treba staviti u javnu raspravu. "Nekim dijalogom, i to ponavljam i podcrtavam, nekim dijalogom moramo shvatiti da nam je to bitno, da nam treba, što se tiče te nedjelje, vrijeme za obitelj i to nije nikakav zaokret jer smatram da nam je nedjelja svima bitna, da ćemo se oko toga složiti i da ćemo ići postepenim prijelazom kao što neke druge zemlje Europe rade. 

Negdje su totalno slobodne nedjelje - Njemačka, Austrije, tamo ne radi nijedan shopping centar, Slovenija ima deset radnih nedjelja. Naći ćemo neki zajednički model zajedno s poslodavcima", rekao je Strmota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni tajnik je rekao kako bi se ove godine mogao predložiti zakonski prijedlog po pitanju rada nedjeljom te da je sklon tome da je nedjelja slobodna za sve ljude. "Ja sam sklon, da se mene pita, da je nedjelja slobodna za sve ljude, ali naravno postoje neke grane, usluge, mi smo turistička zemlja i moramo se tome prilagoditi i imati neki drugi sistem nadoknade za te ljude i tako. Ali ja sam sklon tome da je nedjelja dan za obitelj", tvrdi Strmota.

On smatra kako se s odlukom Ustavnog suda prema kojoj se navodi da rad nedjeljom nije protuustavan išlo s krivim pristupom, ali da se nada kako će se naći sporazum o ovoj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo