bura u jačanju / Jak vjetar ometa cestovni i pomorski promet: zatvorne ceste, trajektne linije u prekidu

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, a u perkidu su neke trajektne i katamaranske linije

16.1.2016.
16:25
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Bura na Jadranu jača iz sata u sat, bilježe se prvi orkanski udari, a uskoro će podno Velebita i prosječna brzina postati orkanska, objavio je Crometeo

Zbog jakog sjevernog vjetra i valova u Bračkom kanalu je od 15,30 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Makarskom primorju puše bura prosječnom brzinom od 60-ak, a na udare i do 100 kilometara na sat, doznaje se od Gradskog centra Osejava iz Makarske.

Zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra, vozačima se preporuča pozornija vožnja na Jadranskoj magistrali (državnoj cesti D8) kod Baškog Polja kao i na cesti od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, a u perkidu su neke trajektne i katamaranske linije, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mostu dr. F. Tuđmana u Dubrovniku, autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen,Sumartin-Makarska, te katamaranske linije Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo