drugi put u tjedan dana / FOTO/VIDEO Jako nevrijeme s tučom poharalo Zagorje: 'Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg'

Image

Voda je prodirala u podrume, a mještani su u panici zvali hitne službe

2.6.2022.
22:02
VOYO logo

Tuča veličine oraha praćena jakim nevremenom poharala je Zagorje. Najgore je bilo na području Zagorskih sela, Klanjca i Kumrovca, gdje je tuča zabijelila površine.

"Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg. Tuča je bila od veličine lješnjaka do veličine oraha, kako gdje, ali količina tuče koja je pala je ogromna. Zvala sam i 112 jer su na području općina dva nanosa blata na državnu cestu", rekla je načelnica Zagorskih sela. Ksenija Krivec Jurak za portal Zagorje Internacional

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Isto je prošla i općina Kumrovec. Načelnik Robert Šplajt rekao je da ovakvu tuču ne pamti.

"Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bi na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas", kazao je Šplajt za spomenuti portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog obilnijih oborina i olujnog nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko – zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je nekoliko dojava zbog prodora vode u podrumske prostorije u Klanjcu i naselju Kladnik (općina Kumrovec). Na tehničku intervenciju izašli su vatrogasci, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, a piše Zagorje International.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme je zahvatilo i Veliko Trgovišće, Stubičke Toplice te grad Oroslavje.

Gradonačelnik tog grada, Viktor Šimunić, u obilasku je terena. Potvrdio za Hinu da je tuča padala oko 10 minuta i da je cijeli grad bijeli. Osobno je kontaktirao određeni broj poljoprivrednika koji kažu da su im usjevi uništeni, no, prava procjena znat će se tijekom idućih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je i na području Kumrovca. Načelnik Robert Šplajt nazvao je situacija pravom katastrofom.

"Stanje je katastrofa. Gore ne može biti. Još uvijek imamo tuče na cesti. U nekim mjestima i do 10 cm. Čekamo ralicu da razgrne, na cesti je kolaps, automobili stoje. Mislim da poljoprivreda, vinogradi, ratarstvo, da to možemo zaboraviti i da je tuča uspjela sve uništiti. U nekim mjestima bilo je i do 70 cm tuče", izjavio je Šplajt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da se trenutno radi na zaštiti javnih objekata kako voda ne bi prodrla u njih.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo