'optužbe su besmislene' / Jakovčić: 'Neću se kandidirati na predstojećim europskim izborima'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

'Stvorena je ružna atmosfera koja može samo štetiti IDS-u. Iz tih razloga, neću se kandidirati'

31.8.2018.
15:10
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovičić objavio je u petak da se zbog novih okolnosti koje se događaju u zadnjim tjednima, povezanim s njegovom ulogom u zbivanjima oko Uljanika, neće kandidirati na predstojećim europskim izborima.

>> Pametno prekida s 'Amsterdamskom': 'Neprihvatljivo je da je Jakovčić primao novac od Končarove firme'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako su sve optužbe na moj račun potpuno besmislene, stvorena je ružna atmosfera koja može samo štetiti IDS-u. Iz tih razloga, neću se kandidirati na predstojećim europskim izborima", izjavio je Jakovčiću priopćenju.

>> Miletić stranci Pametno: Poziciju Jakovčića ćemo prvo riješiti u IDS-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako "zbog novih okolnosti koje se događaju u zadnjim tjednima, iako nedvojbeno orkestriranim, ne želi nikako biti na teret IDS-u, najuspješnijoj regionalnoj stranci u cijeloj Europi, kojoj je posvetio velik dio svog života".

"Uvjeren sam se da će IDS naći najboljeg kandidata koji će nastaviti ovaj izuzetno važan posao, s istom predanošću i istim uspjehom s kojim sam ga ja radio", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakovčić podsjeća da je u prosincu prošle godine obavijestio glavnog tajnika IDS-a i predsjednika Savjeta IDS-a kako nema ambiciju ponoviti mandat u Europskom parlamentu. "Riječ je o dužnosti koja, ako se uzorno obavlja, zahtjeva nevjerojatnu količinu energije. S druge strane, smatram da sam postigao u ovom mandatu puno više nego što sam na početku očekivao", dodaje.

Međutim, ističe Jakovčić, predsjedništvo IDS-a smatralo je da sam "kao najproduktivniji zastupnik od njih 751, koji je u EP-u uspio realizirati brojne inicijative i odnijeti nekoliko važnih pobjeda, snažan i idealan kandidat za još jedan mandat u Europskom parlamentu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvatio sam odgovornost prema svojoj stranci te bio spreman na moguću kandidaturu", rekao je Jakovčić.

Stranka Pametno jutros je priopćila da zbog neslaganja oko Uljanika izlaze iz Amsterdamske koalicije koju su činili s GLAS-om i IDS-om. Neprihvatljivo im je to što je, kažu, IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić, primao novac od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravni sukob interesa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike