samostalna rh / Jandroković čestitao Dan neovisnosti RH. Na današnji dan 1991. donesena Ustavna odluka o suverenosti

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatski sabor donio je 25. lipnja 1991. Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske

25.6.2022.
10:59
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu 25. lipnja - Dana neovisnosti Republike Hrvatske, podsjetivši da je na današnji dan 1991. Sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne RH.

Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim hrvatskim građankama i građanima, Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta čestitam Dan neovisnosti, naveo je u čestitci Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sabor donio je 25. lipnja 1991. Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Ove dvije povijesne odluke ostvarile su višestoljetnu težnju hrvatskog naroda o samostalnoj i suverenoj državi. Njima su prethodili prvi demokratski izbori, konstituiranje prvog višestranačkog Sabora, donošenje Ustava te referendum na kojem se hrvatski narod plebiscitarno izjasnio za neovisnu Hrvatsku, istaknuo je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obilježavajući Dan neovisnosti prisjećamo se svih onih koji su dali ogromni doprinos u stvaranju Republike Hrvatske. Posebnu zahvalnost dugujemo prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i hrvatskim braniteljima, kao i njihovim obiteljima, te svima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske, izgradnji institucija i međunarodnoj afirmaciji", dodao je. 

Image
nova bitka bivših kolega /

Do ljeta u Saboru tri nove političke stranke. Najbrojniju osnivaju bivši SDP-ovci

Image
nova bitka bivših kolega /

Do ljeta u Saboru tri nove političke stranke. Najbrojniju osnivaju bivši SDP-ovci

"Današnja Hrvatska utemeljena je na vrijednostima slobode, mira, jednakosti, vladavine prava, solidarnosti i poštivanja prava čovjeka. U vremenu velikih globalnih promjena i rata u Ukrajini, samo ujedinjeni možemo pronaći odgovore na suvremene izazove i osigurati gospodarsku i društvenu stabilnost. Svjesni te odgovornosti trebamo zajedno nastaviti ulagati napore u povećanje životnog standarda hrvatskih ljudi i sveukupni boljitak naše domovine“, naveo je predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković u čestitci u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo