OPRAŠTAJU SE OD PJEVAČA / Jandroković i Obuljen Koržinek uputili sućut obitelji Akija Rahimovskog: 'Zadužio je hrvatsku glazbenu kulturu'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

'Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti bio je jedan od zaštitnih znakova Parnog valjka'

22.1.2022.
19:17
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

U povodu smrti Aleksandra Akija Rahimovskog, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u kojima ističe da su Aki i Parni valjak obilježili hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća, priopćeno je u subotu iz Sabora.

„Poštovana obitelji Rahimovski, s tugom i žaljenjem primio sam vijest o iznenadnom odlasku gospodina Aleksandra Akija Rahimovskog, jednog od naših najcjenjenijih glazbenika. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam duboku i iskrenu sućut", navodi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti bio je jedan od zaštitnih znakova Parnog valjka. Njegove osebujne i strastvene izvedbe na mnogobrojnim koncertima unosile su posebnu energiju i dobro raspoloženje na pozornicu i među publiku. Upravo pjesme koje je izvodio ostat će u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti, ističe u izrazima sućuti predsjednik Sabora Jandroković.

Image
počivao u miru /

Preminuo je Aki Rahimovski pjevač 'Parnog valjka'. Menadžer: 'Ujutro mu je pozlilo...'

Image
počivao u miru /

Preminuo je Aki Rahimovski pjevač 'Parnog valjka'. Menadžer: 'Ujutro mu je pozlilo...'

Preranim Akijevim odlaskom, dodaje se, "ostaje praznina ponajprije Vama, poštovana obitelji, te članovima njegovog benda, prijateljima i kolegama, ali i svima koji su odrastali uz njegove brojne hitove i stihove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu smrti Rahimovskog oglasila se i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te je poručila da je Rahimovski zadužio hrvatsku glazbenu kulturu te da je njegovim odlaskom, Hrvatska izgubila jedinstvenog umjetnika snažnog glasa i velikog srca. 

"Svojom snažnom energijom i neumornim optimizmom, čak i kad je pjevao balade, Aki Rahimovski je zadužio hrvatsku glazbenu kulturu jedinstvenim interpretacijama i prepoznatljivim vokalom koji će zauvijek ostati u sjećanju mnogih generacija", poručila je Obuljen Koržinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sućut obitelji i prijateljima pjevača i frontmena Parnog valjka, uputila je u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija te u svoje osobno. Istaknula je da je Rahimovski od 1975. godine, kada je s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Juricom Pađenom i u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnovao Parni valjak, do kraja je ostao vjeran svom bendu.

U bogatoj, gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri Parnog valjka, Aki je otpjevao svih 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma od kojih je „Bez struje: Live in ZeKaeM“ najprodavaniji hrvatski album uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je i neke od brojnih mega-hitova Parnog valjka, pjesme „Stranica dnevnika“, „Vrijeme je na našoj strani“, „Uhvati ritam“, „Zastave“, „Lutka za bal“, „Jesen u meni“, „Pusti nek traje“, dodavši da su upravo zahvaljujući jedinstvenom glasu Akija Rahimovskog obilježili naša veselja i naše tuge, zajedničke izlete, obiteljske i generacijske proslave, a ostat će i dalje dio naših života, kao što će biti zauvijek upisane u antologiju hrvatske rock-glazbe.

"Odlaskom Akija Rahimovskog, Hrvatska je izgubila jedinstvenog glazbenika, umjetnika snažnog glasa i velikog srca, stoga u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno, obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut", poručila je Obuljen Koržinek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo